Emniyet ekipleri, Bursa'ya kargoyla esrar getirileceği istihbaratını aldı. Gerekli araştırmaların ardından operasyonu başlatan ekipler, doğu illerinden Orhangazi ilçesine gelen tütünlerin içine saklanmış 17 kilo esrar olduğunu belirledi. Kargoyu almaya gelen 53 yaşındaki N.Y. (63) gözaltına alındı. Tütün poşetlerinin içine gizlenmiş halde bulunan uyuşturuculardan haberi olmadığını iddia eden N.Y, kargoyu gönderen şahsın tütüncü dükkanı olduğunu, ona iyilik yapmak için kargosunu almaya geldiğini söyledi.
Ekipler, kargoyu gönderen M.K.'nin (35) Orhangazi'ye dönmek için otobüse bindiğini tespit etti. Terminalde tertibat alan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, M.K.'nın otobüsü gelir gelmez harekete geçti. M.K.'nın üzerinden aynı kargodaki gibi tütüne sarılmış bir kilo esrar ele geçirildi.
Emniyetteki ifadesinde uyuşturucuyu kendisinin gönderdiğini itiraf eden M.K., N.Y.'nin olayla bir alakası olmadığını söyledi. Tütün işi yapan zanlının esrarı kokusu belli olmasın diye tütüne sardığı belirlendi.
Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Uyuşturucuyu kargoyla gönderdi, kendisi otobüsle geldi