'Kırklareli'nde her renk özgür'' anlayışı ile hareket eden Kırklareli Belediyesi, açık alanları renklendirmek amacıyla yapılan sokak sanatı Örgü bombardımanını, Yayla Mahallesi'nde vatandaşların beğenisine sundu.
Kırklarelili kadınların ördüğü rengarenk örgüler Yayla Mahallesi'nde bulunan ağaçları, oturma banklarını ve yol babalarını renklendirdi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yeni uygulamalarına vatandaşlarında sahip çıkmasını istedi.
Belediye Başkanı Kesimoğlu, 'Halkımızı, her geçen gün yeni uygulamalar ile tanıştırıyoruz. Yarn Bombing yani örgü bombardımanı diye tabir edilen uygulamamızda bunlardan biri. Bu uygulamayı Kırklareli'mizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu yeni uygulamaya sahip çıkarak benimseyeceklerine inanıyorum' dedi.
Yarn Bombing
Bir sokak grafiti sanatı olarak 2004 yılında ortaya çıkan Yarn Bombing, sprey boya ya da tebeşir yerine iplikler kullanılarak ağaçları, bankları, köprüleri, araçları örgü ile giydirmektir. Henüz genç bir sanat dalı olan Yarn Bombing, 2004 yılında Hollanda'da meydana çıkmıştır. 2005 yılında ise Amerika'ya sıçrayarak tüm dünyaya yayılmıştır. Bugün dünyanın birçok yerinde Yarn Bombing sergileri düzenlenmektedir. Amacı açık alanları neşelendirmek olan Yarn Bombing, 2011 senesinden beri Uluslararası Yarn Bombing Günü olarak 11 Haziran'da kutlanmaktadır.

Kırklareli’nde Örgü Bombardımanı uygulaması