Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile bir AVM işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 18-20 Kasım tarihleri arasında AVM sanat galerisinde düzenlenecek Canik 2. Çocuk Kitapları Günleri'nde çocuklar üç gün boyunca sevdikleri kitap ve yazarlarla buluşma imkanı bulacak.

İnsanlığa her alanda hizmet etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Yol, kaldırım, park, bina gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim ve kültürde de geleceğimize aktaracağımız şeyler var. Bu bakımdan özellikle yeni neslin inşasında kültür, sanat ve eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Büyükler için gerçekleştirdiğimiz Canik Kitap Günleri'nin yanında geleceğimiz olan çocuklar için düzenlediğimiz Canik Çocuk Kitapları Günleri'ni de bu bakımdan önemsiyoruz. Amacımız çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve onlara kitapları sevdirmek' dedi.

Canik Belediyesi olarak çıkardıkları kültür yayınları ile Samsun tarihini gün yüzüne çıkardıklarına da işaret eden Başkan Genç, 'Çıkardığımız kültür yayınları ile Türkiye'nin en büyük kültür yayınlarına sahip bir belediyeyiz. Elimizde şehrimiz için büyük bir kültür hazinesi oluştu. Bunun yanında bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle çocuk ve gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri amacıyla kültürel faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlediğimiz Canik Çocuk Kitapları Günleri etkinliğimiz, yavrularımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırması açısından önemlidir. Tüm çocuklarımızı 18-20 Kasım tarihleri arasında Canik Çocuk Kitapları Günleri'ne bekliyoruz' diye konuştu.