Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın yapılacak bakım- onarım çalışmaları kapsamında tüm uçuşlara kapatılacağı bildirildi.

Havalimanının uçuşlara kapatılacak olması, işadamları ile turizmcileri endişelendirirken, vatandaşlarda bu durumun mağduriyet ortaya çıkarabileceğini dile getirdi. Samsun'un ekonomik anlamda ciddi zarar göreceğini söyleyen vatandaşlar, alternatif çözüm olarak havaalanına yapılacak ikinci bir pistle yaşanabilecek sorunun ortadan kaldırılabileceğini dile getirdi.

MAĞDUR OLACAĞIZ
Sinem Anıl: "Ben bu yetkililere şaşırıyorum. Ölü sezon denilen bir sezon vardır. Bu tür tadilatlar ve onarımlar o dönemde yapılır. Aynı şey şehir içinde yapılan bir takım yapılandırmalar için de geçerlidir. Bunun prosedürü budur bence. Tam yeni sezona giriliyor, olmayacak bir gündeme geliyor. Ben iki çocuk annesiyim. İkisi de şehir dışında. Vakitli vakitsiz uçak seferleri oluyor. Yani bizi ciddi anlamda mağdur olacağımız bir süreç yaşanacak. Niçin bu konuda hassas davranılmıyor anlamıyorum. Açıkçası ben endişeliyim. Eğer ikinci bir pist yapılırsa da benim aklıma türlü türlü sorular gelir. Onarılan bir şey zaten iyi olmuş demektir. Bu anlamda neden ikinci bir pist yapılsın?"

BAŞTAN DÜŞÜNÜLMELİYDİ
İzzet Ayrıözener: Ben doğru bulmuyorum. Bu hükümetin havaalanı yaparken düşünmediği bir yanlışın sonucu oldu. Keşke tamamen kapatılmasa. İnsanlar bu konuda zor durumda kalacaklar. Hem turizm zarar görecek hem öğrenciler hem de vatandaşlar bu konudan muzdarip olacak. Ben de böyle olmasını istemiyorum. Benim oğlum İzmir'e 1 saat 15 dakikada giderken şimdi 15 saatte gidecek. Bu hem yorucu hem de zaman kaybı olacak. İkinci pist konusunda da bu zaten geç kalınmış bir şey. Bu baştan düşünülmeliydi. Ama madem ki böyle bir olay gündeme geldi. İyi de oldu. İkinci pist hemen yapılmalı.

İKİNCİ PİST YAPILMALI
Hasan Koçak: "Samsun için büyük bir kayıp. Oğlum İstanbul'da bir şirkette çalışıyor. Devamlı uçakla gidip geliyor. Böyle bir durumda onun için zor olacak. Bunu daha önceden düşünmeleri lazımdı. Samsun'un önemli bir havalanı aynı zamanda sadece Samsun için değil Karadeniz için de önemli bir yere sahip. Niye böyle olmuş anlamış değilim. İkinci bir pist de muhakkah Samsun'a yapılmalı. Tadilat yapılmadan önce detaylı bir şekilde düşünlmeliydi. Bu durum Samsun için büyük sorun."

SAMSUN MERKEZ OLMALI
Gülhanım Danışmaz: "Ben daha önce hiçbir havaalanının 45 gün süre ile bakıma alındığını görmedim, duymadım. Bu bir ilktir sanırım. Herkes mağdur olacak. Bu konu açıklığa kavuşabilir ya da tadilatlar kısım kısım yapılıp uçuşlar da daha kontollü olursa bu bizim için daha iyi olacaktır. Samsun'da ayrıca direkt uçuşlar da artık başlamalı. Adana, Mersin, Van gibi illere gidebilmek için Ankara'ya gitmemeliyiz. Samsun merkezi bir il. İstanbul veya Ankara gibi merkez olmalı."

45 DEĞİL 4,5 GÜN BİLE FAZLA
Alaattin Demirbağ: "Bu bakım Samsun için zaruri bir ihtiyaçsa tamam ama bu sürenin asgari düzeye inmesinin çok büyük önemi var. Samsun'un havaalanı demek Samsun'un can damarı demek. Bunu söylemeye bile gerek yok. Bunu herkes biliyor. İnşallah yetkililer de bu duruma gerekli duyarlılığı gösterirler ve Samsun için bir kayıp haline gelmez. Havaalanının tamanen kapatılması değil de uçuş seferlerinin daha az olabileceği bir sistem olabilir. Yani Samsun için değil 45 gün 4,5 gün bile fazla. Samsun'un başka bir geliri yok. Çok önemli bir kayıp olur."

BİR NUMARALI MERKEZ
Mustafa Başkan: "Havaalanı kış sezonunda bakıma alınsa daha güzel olur. Yaz sezonu açıldığı için vatandaşlar Muğla, Bodrum, Fethiye, Antalya, Dalaman gibi yerlere gidecekler. Bu durumda gitmek büyük sıkıntı olacak. Vatandaşı mağdur eder. Samsun Havaalanı bu ilin en önemli merkezlerinden biri. Samsun unutulacak, kenara atılacak bir şehir değil. Buradan insanlar havalanını kullanmak için Ordu'ya mı Trabzon'a mı gidecek? Bence kış aylarında bakıma alınması daha güzel olur."

BİZ NE YAPACAĞIZ?
Nezih Akar: "Ben yurtdışında kalıyorum. Benim için büyük bir sorun olacak.Havaalanını kullanmak için nereye gideceğiz? Normalde Almanya'dan direkt Samsun'a gelebiliyordum. Şimdi gelemeyeceğim. Mağdur olacağım. Gerekli mercilerin bizi duymasını istiyorum."

ULAŞIM HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
Şükran Atalar: "Ben bu durumu öğrenince çok üzüldüm. Bir yandan da kafamda 'nasıl olur' diye soru işareti oluştu. Ulaşım her şeyden önce gelir. Ulaşım aktarmalı olursa bir çok şey de aksamış olur. Benim için bu durum iyi bir şey değil. Hasta var, cenaze var, bu gibi durumlar da insanlar ne yapacak. Çok zor olur. Bir çözüm yolu muhakkak bulunmalı."

Dilber BAHADIR