Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Kalp Kadınlar Platformu iş birliği ile ilçedeki ev hanımlarına yönelik 'Finansal Okur-Yazarlık' semineri düzenledi. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve eşi Nezihe Usta ile çok sayıda kadın katıldı. İş kadını Özlem Denizmen tarafından verilen seminerde kadınlar eğlenceli etkinliklerle bütçeler hazırlayarak ev ekonomilerine nasıl katkı sağlayacakları hakkında bilgi sahibi oldu. Finansal okur-yazarlığı öğrenen kadınlar, hayallerindeki iş fikrini gerçeğe dönüştürmek için atölye çalışmasına katılacak. Böylelikle aile refahına katkı sağlayan kadınlar, ürettikleri ürünlerle ülke ekonomisine de yarar sağlayacak.
Kadınların toplumda önemli roller üstlendiğini belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, 'İnsan topluluğu gibi görülmüş, bir kenara itilmiş ama ondan daha önemlisi müteşebbis heyecanlarının önüne engeller kurulmuş bir konuma gelmesi bir yana dursun, ülkede iş sahibi olması, kendi ayaklarının üzerinde durması kısaca hayal olmuştu. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın kadınların ülkede söz sahibi olma alanlarına özenle fırsatlar vermesi bizim de ufkumuzu açmıştır. Belediyelerin yada yerel yönetimlerin genel anlamda yaptığı hizmetler olarak bilinen yol park otopark, çöp toplama ve diğer ihtiyaçlarını karşılamanın yanında özellikle son dönemlerde sosyal belediyeciliği ön plana çıkaran en önemli çalışmalarımızın başında kadınlarla yapılan projelerin, çalışmaların gelmesi gerektiğini düşündük' dedi.
Seminerde tasarruf ve para biriktirme yöntemlerini öğrendiğini söyleyen Fatma Güneş, 'Ben de aileme bütçe planlaması yaparak katkı sağlıyorum, harcamalarıma dikkat ediyorum. Her gördüğüm şeyi almıyorum. Tasarrufu ve para biriktirmeyi seviyorum' dedi.
'Bugüne kadar girişimcilik hayalim yoktu ama bugünden sonra olacak inşallah'
Ayfer Aşkan isimli ev hanımı ise, 'Burada çok yararlı bilgiler öğrendim. Aileme bütçe konusunda nasıl fayda sağlayabilirim, nasıl katkı sağlarım bunları öğrendim. Ben de evde boyama ile uğraşıyorum, güzel sanatlar bölümü mezunuyum. Burada belediyenin yaptığı kurslar hakkında daha çok bilgi edindim. O iş atölyelerine başvuru yapmayı düşünüyorum bende. Bugüne kadar girişimcilik hayalim yoktu ama bugünden sonra olacak inşallah' diye konuştu.

Gaziosmanpaşalı ev kadınlarına "Finansal Okur-Yazarlık" semineri