Bölgede yaban hayvanlarının ölüme terk edilmesine göz yummayan birçok kişi ve kurumun bulup Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde faaliyet gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi'ne getirdiği yaralı ve hasta hayvanlar burada hızlı bir şekilde tedavi edilerek sağlıklarına kavuştuktan sonra doğal yaşam alanlarına salınıyor.
Ondokuz Mayıs Belediyesi çalışanları tarafından kliniğe getirilen Peçeli Baykuş'un duyarsız ve hayvan sevgisi olmayan kişilerce ateşli silahla yaralandığını tespit eden Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi Veterineri Peria Tabatabaei, yapılan müdahalelerin ardından baykuşun durumunun iyi olduğunu ifade ederek, 'Yaralı baykuş, 19 Mayıs Belediyesi çalışanları tarafından 2 hafta önce kliniğimize getirildi. Ateşli silah yaralanması sonucu sağ ayağından ve kanadından ağır yaralanmıştı ve genel durumu da oldukça kötüydü. Röntgen ile sağ ayak ve kanatta çatlak tespit edildi. Bu tanıların ışığında tedavisi başlatıldı. Şu anda durumu iyi ve çok yakında doğaya salınacağı günü bekliyor' dedi.
Kuş Cenneti'nde bulunan kliniğe gelen diğer birçok kuş türünün de bilinçsiz ve insanlıktan nasibin almayan insanlar tarafından ya da doğal hayat içerisinde uğradıkları saldırılar sonucu zarar gördüğü öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde kliniğe getirilen ve şahin saldırısına uğrayan bayağı balaban türü bir kuş, ateşli silahlar sonucu yaralanan Van martısı ile peçeli baykuş ve ishalden dolayı bitkin düşen bir şahinin tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumlarının stabil hale geldikten sonra doğaya salınacağı belirtildi.
Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi, avcıların yaptığı kaçak ve yanlış avlanma konusunda gerekli tüm çalışmaları yaparken, bölgede kaçak avlanmanın önüne geçilmesi adına jandarma ekipleri sürekli olarak kontrollerini sürdürüyor.