Orhan yaptığı yazılı açıklamada, 'Son bir iki gündür ülkemizde yaşanan ve kurumumuzu da ilgilendiren olaylardan dolayı TMMOB Erzurum İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği olarak bu açıklamayı yapma gerekliliği duymuş bulunmaktayız' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin bulunmuş olduğu stratejik konumdan ve son zamanlarda gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı dış güçlerin tetikçisi olan terör örgütlerinin ülkemize yönelik eylemlerini artırdıklarının altını çizen Abdulkadir Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:' Yapılan bu terör eylemleri ve bu eylemlere söylemle veya başka bir metotla destek verip, terör propagandası yapanlar yüreği vatan sevgisiyle dolu olan Aziz milletimizi derinden yaralamaktadır.
Unutulmamalıdır ki PKK terör örgütüne veya herhangi bir terör örgütüne destek veren her kişinin ve her kurumun hesap verebilir bir konumda olması demokrasinin işlemesi açısından kaçınılmazdır. Eylem ve söylemde bulunan kişilerin seçilmiş olması veya siyaset yapıyor olması terör örgütlerinin sözcülüğünü yapabilmeleri anlamına gelmez. Bundan dolayı bazı milletvekillerinin işledikleri suç kapsamında hesap vermeleri, gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları kanunun bir gerekliliğidir.
Sırtını terör örgütüne yaslayan ve onların kara propagandasını yapmaktan çekinmeyen bir siyaset anlayışını tüm kurum ve kuruluşlarımızın reddetmesi gerekmektedir. Hangi kurum ve kuruluş olursa olsun demokratik hakmış gibi gösterip terör yanlısı yapılan açıklamalar o kurum ve kuruluşun mensuplarını bağlamaz.'
Orhan yazılı açıklamasının son bölümünde, millet olarak vatanı tehdit eden hainlere ve dış mihrakların tetikçisi olan terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerekliliğinin önemine vurgu yaparak, bu birlik ve beraberliğin Türkiye'yi içinde bulunduğu zor süreçlerden güçlenerek çıkaracağı ifadelerine yer verdi.