Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Orduspor, kar yağışı sebebi ile ertelenen Pazarspor maçının ardından hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Konya Anadolu Selçukluspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Yoğun kar yağışı sebebi ile antrenman Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Pazarspor maçının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Orduspor Teknik Direktörü Turgut Kır, iki takım için önem taşıyan maçın sporcu sağlığı ve saha şartları sebebi ile ertelenmesinin iki takım içinde hayırlı olduğunu belirtti.
'İKİ TAKIM İÇİN DE HAYIRLI OLDU'
Maçın hakeminin hem sağlık açısından hem de yanlış kararlar vermemek için maçı ertelediğini ve bu durumun hayırlı olduğunu ifade eden Orduspor Teknik Direktörü Turgut Kır, 'Pazarspor maçına çok iyi hazırlandık. Bizim için çok kritik ve mutlak puana ihtiyacımız olan bir maçtı ve rakibimiz olan bir takıma karşı oynayacaktık. Pazarspor'a karşı kendi sahamızda iyi bir havada ve iyi bir zeminde oynamak iyi olurdu ancak kar yağışı sebebi ile olmadı ve hakem maçı oynatmama kararı aldı. Maçın oynanmaması kararı futbolcularımız tarafından da olumlu karşılandı. Futbolcular karlı, buzlu ve ağır bir zeminde futbol oynamak istemezler. Maçın hakemi, hem sağlık açısından hem de hatalı karar vermemek için maçı erteledi. Maçın ertelenmesi her iki takım içinde hayırlı oldu. Çünkü bu hava şartların da maçın oynanması iki takım içinde riskliydi. Takımın rakibe baskı kurduğu rakibi kitlediği bir anda hakemin maçı durdurup kar temizleme çalışması yapması skorun da baskının da değişmesine sebep olabilirdi bu yüzden hayırlı oldu' dedi.
'MAÇIN ERTELENMESİ BİZİ STRESE SOKABİLİR VEYA STRESİMİZİ AZALTABİLİR'
Orduspor'un, Pazarspor ile birlikte düşme potasında olduklarını ve maçın ilerleyen tarihlerde oynanacak olmasının farklı bir stres oluşturabileceğini aktaran Kır, 'Pazarspor ile oynanacak maçın ertelenmesi düşme potasındaki rakiplerimizden birisi olması sebebi ile bizi strese sokabilir veya stresimizi azaltabilir. Biz maçlarımızı kazanıp erteleme maçına çıkarsak rahat ve stressiz bir maç çıkartırız, tam tersi bir durumda onlar daha iyi bir maç çıkartabilir. Bekleyip göreceğiz. Şartlar ne olursa olsun o maçta da kazanan biz olmak istiyoruz' diye konuştu.