Canik Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personeline 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi düzenledi. İki gün süren eğitim seminerinde personele uzmanlar tarafından iş güvenliği ve sağlığı anlatıldı.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi belediyede görevli çalışanların katılımıyla Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşti. İki gün süren seminerde uzmanlar, 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu'nun "Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verdi.

UZMANLAR ANLATTI
İş kazalarının ve meslek hastalıklarının yüzde 98 oranında önlenebileceğine işaret edilen eğitimde, "Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı gibi konular video ve slaytlarla da desteklenerek anlatıldı.

'ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ'
Seminerde çalışanları iş güvenliği ve sağlığı konusunda bilgilendiren uzmanlar, "Personelin eğitimli ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına bu tür eğitimlerin belediye bünyesinde gerçekleştirilmesi önemlidir. Personelin yaşam standartlarını yükseltmek ve burada öğrendiklerini normal hayatlarında da uygulamalarını sağlamak bizim açımızdan büyük önem arz etmektedir" dedi.

'EN İYİ HİZMET İÇİN'
Canik Belediyesi olarak her alanda ilçe halkına en iyi hizmeti ulaştırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet vermekteyiz. Ve şehrimizin en hızlı gelişen ilçesi konumundayız. Bu nedenle daha dikkatli, daha verimli ve daha hızlı çalışarak örnek olmak durumundayız. Bu açıdan personelimiz hizmet verirken, her konuda eğitimli ve bilgili olmak durumunda. Bu nedenle kurum içi eğitimleri çok fazlasıyla önemsiyoruz" diye konuştu.

'SIFIR SORUN, EN İYİ HİZMET'
Belediyeciliğin halka hizmet açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Birçok alanda personelimize belirli periyotlarda eğitim almalarını sağlıyoruz. Tabi ki, personelimizin hizmeti halkımıza ulaştırırken, güvenliği ve sağlığı da bizim için öncelikli durumda. Personelimiz bizim için her zaman çok değerli. Bu nedenle de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi belirli aralıklarla personelimize aktarılıyor. Bizim gayemiz sıfır sorun ve aksamayla vatandaşlarımızın en iyi hizmeti almasıdır. Bu tür eğitimlerimiz her zaman devam edecektir."