Samsun'da son yılların en yoğun kar yağışından etkilenen ilçelerden birisi olan İlkadım İlçe Belediyesi ekipleri, ilçe merkezindeki tüm ana ve ara caddelerde kar temizleme ve buzlanmayı önleme çalışmalarına devam ediyor.

Vatandaşların günlük yaşantısının engellenmemesi noktasında hummalı çalışmalar gerçekleştiren ekipler, kapanan cadde ve sokakları açmak için çaba sarf ediyor.

120 PERSONEL 27 ARAÇ GÖREVDE

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yolları tuzlarken, araçların ve insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda kar küreme çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor. Karla mücadele çalışmasında görev alan 120 personel, 6 yükleyici kepçe, 8 kamyon, 6 mini yükleyici, 3 greyder, 4 kar temizleme ve tuzlama aracından oluşan toplam 27 araçla, yol, kaldırım, cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine uygun hale getirilmek için aralıksız çalışılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkezdeki cadde, sokak ve kaldırımlarda buzlanma olmaması, vatandaşların rahat bir şekilde ev ve iş yerlerine ulaşabilmeleri için kar küreme çalışmalarına yoğun mesai harcıyor.

GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMA

Vatandaşların yağıştan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Şehrimizde vatandaşlarımızın yoğun kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz gece saatlerinden beri çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Karla mücadele de önceliğimiz trafik akışının sağlanması için yolları açık tutmak. Yol açma çalışmasının hemen ardından tuzlama çalışması gerçekleştiriliyor ve yayalar için de kaldırım temizleme çalışmaları yapıyoruz' dedi.