Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, 10 Kasım Atatürk'ü anma programları için kendilerine yapılan 'OMÜ'de tören yapılmadı ve siren çalmadı' şeklindeki eleştirilere tepki gösterdi.

KENDİ SİRENİMİZ HİÇ OLMADI
Başbakanlık tarafından 2012 yılında yayınlanan 'Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'ne uygun hareket ettiklerini ifade eden Kabadayı, "Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin 8. maddesinde bu tür kutlama ve anma programlarında kurum olarak Valilik törenlerine tabii olduğumuz ifade ediliyor. Ayrıca Valilik de bize bir program gönderdi ve Rektörümüz de Valilik programına katıldı. 2012 yılından itibaren yönetmeliğe uygun olarak üniversitemizde bu programlar yapılmıyor. 'Siren çalmıyor' eleştirilerine gelince, şehirde çalan sirenler buradan duyuluyor ama bizim kendi sirenimiz hiçbir zaman olmadı. Büyük Önder Atatürk'ü anma yazımızı resmi sitemizden dün akşam itibariyle yayınladık. Bunun haricinde geleneksel olarak kampüsteki Atatürk Anıtı önünde bazı öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Hiç kimse buna engel olmadı ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadı" diye konuştu.

EN AZ ONLAR KADAR ATATÜRKÇÜYÜZ
Bazı kişilerin kendilerini 10 Kasım üzerinden yıpratmaya çalıştığını öne süren Kabadayı, "Akılları sıra bizi 10 Kasım üzerinden, Atatürk üzerinden yıpratmaya çalışıyorlar. Kimse bizi milli duygularımız üzerinden vurmaya kalkmasın. Bu insanlar art niyetli. Herkes çok iyi biliyor ki biz en az onlar kadar Atatürk'ü seven ve Atatürk'ü düşünen insanlarız. Biz zaten çok çalışarak Atatürk'ü en güzel şekilde anıyoruz. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde hiçbir eksiklik yapmadık. Bunu engelleyici hiçbir davranışta da bulunmadık. Kim aksini iddia ediyorsa yalan söylüyordur, iftira atıyordur, kötü niyetlidir. Belki birçok konuda hata yapabiliriz, ama bizi vatan sevgimiz, millet sevgimiz, Atatürk sevgimiz üzerinden kimse vuramaz. Bu kimsenin haddine de düşmez" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU