ÇEDAŞ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin anısına hatıra ormanı oluşturuyor. Bu amaçla ÇEDAŞ Kampüsü'nde düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Oran, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören Afgan kadın polisler, ÇEDAŞ'ın kardeş okul olarak belirlediği Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, ÇEDAŞ yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Etkinlikte konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinde görmediği hain bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, cemaat görünümü altında yapılanan örgütün devleti ele geçirmeye ve millet iradesini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimde bulunduğunu söyledi. 15 Temmuz sürecinin iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Akboğa,'15 Temmuz bir darbe girişiminden ziyade, dış mihrakların maşası olarak faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde yürüten Fetullahçı Terör Örgütü'nün ülkemizi işgal etme kalkışmasıydı. Bu olayı bir darbe girişimi olarak düşünmek kendi halkına, polisine ve askerine bomba atan, silah sıkan terör örgütünün suçunu hafifletmek olur' diye konuştu.
Darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında en büyük payın 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda dışarı çıkıp terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan tankların, uçakların, helikopterlerin karşına çıkan vatandaşlar ve güvenlik güçleri olduğunu dile getiren Akboğa, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'nin tarihe adlarını unutulmayacak bir şekilde yazdırdıklarını kaydetti. ÇEDAŞ olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'nin adını yaşatmak için ÇEDAŞ Kampüsü'nde bir hatıra ormanı oluşturmayı düşündüklerini belirten Akboğa, bu kapsamda çam fidanlarını toprakla buluşturacaklarını söyledi.
Daha sonra 15 Temmuz'da hayatını kaybeden 246 demokrasi şehidi anısına çam fidanları toprakla buluşturuldu.

ÇEDAŞ, 15 Temmuz Şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturdu