Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Proje Toplantısı, Vali Çakacak'ın başkanlığında yapıldı. Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, ilçe kaymakamları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mersin Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yetkilileri ile Yeşilay Derneği temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Çakacak, kurulun en son 26 Ekim 2016 tarihinde toplandığını ve bu toplantıda alınan kararlar gereğince proje toplantısının gerçekleştirildiğini, toplantının amacının kurulda yer alan paydaşların fikir ve görüşleri doğrultusunda ortak yürütülecek olan projelerin altyapılarının hazırlanarak somut projelerin üretilmesi ve nihayetinde en iyi uygulamanın hayata geçirilmesi olduğunu belirtti. Uyuşturucu kullanımının dünya genelinde çok küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Çakacak, uyuşturucu madde kullanımının gençliğin ve insanlığın başındaki en büyük belalardan biri olduğunu kaydetti. Uyuşturucu kullanımı ile sadece kolluk kuvvetlerinin mücadele etmesinin yeterli olmadığını da vurgulayan Çakacak, kuruldaki tüm paydaşların çalışmalara katılması ve çalışmaların el birliğiyle yapılması gerektiğini dile getirdi. Proje hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Çakacak, projelerin 3 başlık altında toplanacağını, bu projelerin mutlaka önleyici tedbirler, tedavi süreci ile rehabilitasyon ve istihdam aşamalarını kapsaması gerektiğini, projeler hayata geçirilirken de kamuoyu desteğinin alınmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Çakacak, tedavisi tamamlanan madde bağımlılarının rehabilitasyon süreciyle topluma kazandırılması ve istihdam edilmeleri için bünyesinde meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bulunduğu bir merkez açılabilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, kurum ve kuruluş yetkilileri görüş bildirerek, hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Vali Çakacak'a bilgi verdi. Toplantıda ayrıca ilçelerde kaymakam başkanlığında ilçe proje yürütme kurulları oluşturulması, okul bazında da yürütme kurulları oluşturularak bu kurulların öğrenci velileriyle sürekli iletişim halinde bulunmaları ve gerekirse aileleri de kapsayan önleyici çalışmaların yürütülmesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu proje toplantısı