Joe Biden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşürken, eşi Jill Biden ve torunu Naomi Biden ise ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın eşi Holly Holzer Bass ve ABD İstanbul Konsolosluk Koordinatörü Selda Şerifsoy Çakır ile birlikte İstanbul turu yaptı.

Jill Biden, Karaköy Güllüoğlu'nda geleneksel Türk baklavasının tadına baktı. Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ve Yönetim Kurulu üyesi Tuğba Güllü Sürmeli tarafından misafir edilen Jill Biden ve beraberindekiler, baklava ve diğer geleneksel Türk tatlıları hakkında bilgi aldı. Beş dakika olarak planlanan ancak bir saatten fazla süren ziyarette Jill Biden'ın tüm tatlıların tadına tek tek baktığı ve en çok fıstıklı baklavayı beğendiği öğrenildi. Jill Biden, Beyaz Saray'da ikram edilmek üzere 40 kilo baklava aldı.

JILL BIDEN'A BAKLAVAYI USULÜNE UYGUN YEDİRTTİ

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Jill Biden'ın usulüne uygun baklava yemesini sağladığını belirterek, 'Türkiye'ye ziyarete geldiğinde yerinde görüp tatmak istemiş. Nasıl yapıldığını sordu. Bizim dünya kanallarında çıkan haberlerimiz var, oradan duymuş, bilgi aldı. Suyla ağzını çalkalattım. Kaymak çaldım, fıstığa batırdım. '5 kez çiğneyip nefes alacaksınız' dedim' diye konuştu.

Nadir Güllü, Jill Biden'ın Beyaz Saray'a götürmek üzere 40 kilo baklava satın aldığını kaydederek, 'Torunuyla gelmişti. 40 kilo kadar ürün aldılar. Böylece Beyaz Saray da baklavaya doymuş olacak. 'Beyaz Sara'ya götürüyorum' dedi. Türk bayraklı kutu verdim. İçinde baklava var. Nadir dolama var, özellikle onu yedi. Çok ilgilendi. Malzeme ve yapım hakkında bilgi aldı. Çikolatalı baklava yedi. 'Türk ve Amerikan halkına sizin vasıtanızla mesaj verelim' dedim. Sarıldı bana, kucakladı beni. Ustalarımızın tek tek elini sıktı. Kendisine kalem hediye ettim. Burada 40 dakika kaldı' dedi.

Uzmanlar uyarıyor

İki dilim baklavada 500 kalori bulunduğu belirten uzmanlar, bunu yakabilmek için 1.5 saatlik koşu yapmak gerektiğini belirtiyor. Baklavanın fazla yenilmesinin zarar olduğu da ifade ediliyor.