Partisinin genişletilmiş divan kurulu toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Bakan Elvan, Van Ferit Melen Havaalan'nda partililer tarafından karşılandı. Buradan DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'ne geçen Bakan Elvan, AK Parti Van İl Genişletilmiş Divan Kurulu toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Elvan, Van'ın istisnai bir yer olduğunu belirterek, Van'ın tarihi, kültürü, gelenekleri, şefkatli insanları ile on bin yıllık köklü bir şehir olduğunu söyledi. Van'ın coğrafyanın gönül köprüsü ve en önemli cazibe merkezi olduğunu ifade eden Elvan, 'Van Seyyid Abdülhakim Arvasi yetiştiren bir şehirdir. Bu kadim şehirde bulunmaktan, dertleşmekten büyük bir onur duyuyorum. 80 milyonun her ferdinin acısını bizim acımız kabul etmiyorsak; bırakın Türklüğümüzü, Kürtlüğümüzü, meşrebimizi, insanlığımızı sorgulamamız gerekiyor. Bu ülkede doya doya kuzularını sevemiyorsa anneler bunun vebalini kaldırmak, boynumuzun borcudur' ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetleri olarak 2023 hedefleri koyduklarını dile getiren Bakan Elvan, toplum olarak tek bir noktaya odaklandıklarını söyledi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için Anayasa değişikliği yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, 'Biz bugüne kadar milletimiz ne derse onu yaptık. Biz milletimizle hep bütünleştik. Siyaset insan için yapılır, millet için yapılır. Milletin vekili milleti için değil de millet düşmanları için kullanırsanız, hukuk sizden gelir bunun hesabını sorar. Fezlekeler TBMM tarafından kaldırıldı. HDP haricindeki bütün vekiller ifade vermişlerdir. Ancak HDP'liler, 'Ben bu hukuku tanımıyorum' demiş. Hiç kimse ben ifade vermeye gitmiyorum diyemez. Böyle demek ne demektir. Ben meclisi tanımıyorum. Van'ı, Türkiye'yi tanımıyorum demektir. Van'ı, Türkiye'yi tanımayanı, milletimiz de tanımaz. Bildiri ile Türkiye yönetilemez. CHP'nin yaptığı bu bildiriye FETÖ, PKK, Kandil seviniyorsa bu bildiri kara bir lekedir' şeklinde konuştu.
Van'ı kendi havzasında cazibe merkezi yapacaklarının da altını çizen Elvan, şöyle konuştu:
'Van'ın tarihi var, denizi var, uygun bir sanayi altyapısı, İran gibi bir komşusu var. Her şey var. Sadece Van, Muş, Bitlis ve Hakkari değil bölgenin en önemli cazibe merkezi olacak buradan ilan ediyorum. Türkiye'yi bütün sorunlarını çözmüş bir ülke haline getirmek için çalışacağız. Demokrasi ve hukuk devletin anlayışından vazgeçmeyeceğiz. Bir hukuk devletinde terör, darbe olamaz. Türkiye rüzgara göre yön değiştiren bir ülke değildir. Türkiye bir kabile devleti değildir. Bizim milletimiz neye sahip çıktığını bilen bir devlettir. Ankara ne kadar söz sahibiyse Van da o kadar söz sahibidir. Edirne ne kadar söz sahibiyse Bitlis de o kadar söz sahibidir.'
Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve partililer katıldı.

Kalkınma Bakanı Elvan: "Ankara ne kadar söz sahibiyse Van da o kadar söz sahibid