Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Salih Öztürk, Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programında, Samsun'da toplum destekli polislerin çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

TOPLUMLA İÇİÇEYİZ

Amaçlarının öngörüler oluşturabilmek ve bu öngörülerle hareket ederek sorunlarla ilgili önceden önlemler üretebilmek olduğunu söyleyen Öztürk, "Mahalle polisi olarak görev yapmaktayız. Yani toplumla her an iç içeyiz, bireylerle sinerji oluşturarak toplumu bilinçlendirmek amaçlı çalışıyoruz. Mahalle polisliği kapsamında topluma danışmanlık anlamında da hizmet ediyoruz. Olması muhtemel sorunlarla ilgili gerekirse muhtarlarla, belediyelerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşüp sorunların çözülmesi noktasında çaba sarfediyoruz. Toplum hizmetlerinin en sağlıklı şekilde verilebilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

HALKIN SORUNU ASLA İFŞA EDİLMEZ

TDP'leri diğer polislerden ayıran özelliler hakkında da konuşan Öztürk şunları söyledi: "Sadece idari yapılanma bazında ve görev yeri olarak farklılar. Suçla karşıkarşıya kalındığında diğer polis arkadaşlarımız olaylara nasıl müdahale ediyorsa TDP'lerde aynı şekilde müdahale ediyor. TDP'ler sosyal amaçlı faaliyetler içinde yer alıyor. Halk kendini TDP'lere rahatlıkla ifade edebilmeli. TDP aldığı eğitimleri sahada çok iyi kullanabilmelidir. Arkadaşlarımız mahallelerimizde görevini icra ederken, halkımız sorunlarını rahatlıkla dile getirebilmeliler. Verilen bilgiler asla ifşa edilmez. Bu endişe yıkılmalı. TDP mahallelerimizde sorunları tespit etmek ve önlemek için çalışmalarını yürütüyorlar."

Pirsu DÜZGÜN