Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Temizlik İşleri' konulu uygulamalı eğitim programı için kente gelen Kırgızistanlı belediye başkan yardımcıları ve üst düzey belediye yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ile birlikte Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Vali İbrahim Şahin, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Belediyecilik anlamında son derece iyi bir il ve belediye seçmişsiniz. Samsun, belediyecilik anlamında son derece iyi bir noktada. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı ile ekibini tebrik etmek istiyorum. Samsun, Türkiye'nin 16. büyük şehridir. Toplam nüfusumuz bir milyon 271 bindir. Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehridir" dedi.

İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ

Samsun'un ulaşım itibariyle Karadeniz Bölgesi'nin en rahat şehri olduğunu da söyleyen Şahin, "Samsun dört ulaşım aksını karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolunu aynı anda içinde barındıran Karadeniz Bölgesi'nin tek şehridir. Sizlerin Samsun'da görmenizi istediğim birkaç konu var. Bunlardan bir tanesi kanalizasyon sistemidir. Samsun'da hiçbir kanalizasyon atığı denize akıtılmamaktadır. İkincisi raylı sistemdir. Raylı sistem çok modern ve son derece rahat bir toplu taşıma aracıdır. Üçüncüsü de ilimiz sahilinde yapılan çalışmalardır. Atakum ilçemizden başlayıp 15 kilometrelik sahilde her yerde denize girilebilir bir plaj ortamı bulunmaktadır. Türk halkı ile Kırgız halkı kardeştir. Onun için devletlerarasında zaman zaman olumsuzluklar olduğunda bunlar bizim moralimizi bozmayacaktır. Çünkü biz iki kardeşiz ülkeyiz" diye konuştu.

OLUMLU SONUÇLAR ALINACAK

Kırgızistan Yerel Yönetimler Devlet Ajansı Birim Yöneticisi Ahmedova Aygül Mamedova ise, "Bizler dost ve güzel ülke Türkiye'de, Samsun'da bulunmaktan son derece büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti arasında çok pozitif işler olacak. Bizler aynı din ve aynı milletten olan iki halkız. Türkiye'nin son dönemdeki gelişmesini, kalkınmasını ve ilerlemesini son derece büyük mutluluk içerisinde izliyoruz. İki ülke arasındaki gelişmeler ve projelerde çok olumlu sonuçlar olacak. En önemli projemiz 'Sebat Projesi'dir. Bu proje sayesinde gençlerimiz büyükşehirlere ayak atmaktadır. Bizlere zaman ayırıp kabul ettiğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan Yerel Yönetimler Devlet Ajansı Birim Yöneticisi Ahmedova Aygül Mamedovna, ziyaretin anısına Vali İbrahim Şahin'e, duvar saati hediye etti. Şahin ise Mamedovna'ya Türk motiflerinin olfuğu çini tabak takdim etti.

Bayram OK