Samsun'da geçtiğimiz günlerde bir kadın, erkek arkadaşı tarafından bıçak zoruyla tecavüze uğradığını iddia etmiş, gözaltına alınan erkek arkadaşı serbest bırakılmıştı.

Bu olay üzerine İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde toplanan Gençlik Muhalefeti'nin bayan üyeleri, kadına yönelik taciz olaylarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. 'Tecavüze karşı kadınlar susmayacak' yazılı pankart açan grup, 'Kadınlar artık susmayacak' diye slogan attılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sema Ceylan, 'Geçtiğimiz günlerde Samsun'da bir kadın, erkek arkadaşı tarafından bıçak zoruyla tecavüze uğramış, kadının şikayeti üzerine gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştır. Erkek egemen, ataerkil sistemin ve iktidarın gerici politikalarıyla güçlendirildiği ülkemizde gün geçmiyor ki kadınlar yaşam alanlarına, kimliklerine, bedenlerine yapılan saldırılar son bulmuyor. Erkek tecavüz ediyor, yargı koruyor. Bu münferit değil. Tecavüzcüsünü öldüren Nevin Yıldırım ağırlaştırılmış müebbet alırken, kadına tecavüz edip, öldüren erkek ise iyi hal ve sevgi indirimiyle mahkeme tarafından ödüllendiriliyor. Bir yandan Özgecan Aslan'lar ölmesin diye yasa yapacağız diyenler bir yandan tecavüzcüleri koruyor. Biz Gençlik Muhalefetinden kadınlar olarak 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' diyoruz' dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.