Otlaklarına fidan dikildiğini duyan vatandaşlar yaylaya giderek kuyu açılmasına ve iş makinesinin çalışmasına engel oldular. Kabadüz Mahallesi Muhtarı Cevat Kol, 'Biz orman köylüsüyüz, ormanları korumasını ve ormanların önemini biliriz. Bu otlaklar orman işletmesinin olabilir. Fidan dikilecekse hep beraber dikelim. Ancak burada her taraf orman. Bu yayla en az 70 yıldır kullanılıyor. Geçimini hayvancılıktan sağlayan insanların otlağı kalmıyor. Bu bölgede erozyon söz konusu değil. Bu çalışmaların durdurulmasını istiyoruz' diyerek tepkisini dile getirdi.
Kabadüz Mahallesi sakinleri fidan dikmeye karşı olmadıklarını, fidan dikilen alanın koruma altına alınıp kapatılacağı için hayvanlarının otlak bulamayacağını dile getirerek, kamu yararı olması hasebi ile bu alanın kullanılmasından vazgeçilmesini talep ettiler. Mahalle sakinleri haklarını sonuna kadar arayacaklarını dile getirdiler.
Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise erozyon problemini çözmek için fidan dikimi yapıldığını, açılan kuyulara fidanların dikilmesi gerektiğini ifade eti.