AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri İl Başkanlığının Kasım ayı Divan Toplantısı'na katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Elitaş, başkanlık sistemini değerlendirdi. Türkiye'nin yönetim sisteminin değiştiğini ifade eden Elitaş, 'Eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse sistem fiilen yarı başkanlık sistemi olmuştur. Bunun hiç itiraz eder tarafı yoktur. Literatürdeki esas kabul görmüş ilke budur. 2014 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan halk tarafından Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye'nin yönetim yapısı değişmiştir. Biz, başkanlık sisteminin Türkiye'de daha iyi olduğunu sürekli söylemeye çalışıyoruz. 15 Temmuz'da onların hor gördükleri insanlar demokrasiye sahip çıktı. Hiç kimse milletten korkmasın, 'Millet yanlış karar verir' demesin. Millet, en doğru kararı vereceğini, Türkiye'nin geleceği ve bekası için ne yapması gerektiğini en iyi şekilde anlatacağını 15 Temmuz gecesi gösterdi. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'ne de 'Ey Kılıçdaroğu halkın iradesinden korkma' diyoruz. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanına 'Milletten korkma' diyorum. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne derse o olur. Gelin anayasa değişikliğinin önüne engel çıkarmayın. Ey Kılıçdaroğlu, anayasa değişirse Türkiye bölünür iddiasıyla milleti korkutmaya çalışıyorsun ama sadece senin partindeki birkaç kişiyi korkutabilirsin' diye konuştu.
HDP'li eş başkanların ve milletvekillerinin tutuklanmasını da değerlendiren Mustafa Elitaş, seçimle gelenlerin suç işleme hakkının olmadığını vurguladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şunları kaydetti:
'CHP 15 Temmuz'dan sonraki gün parti meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu çok doğal bir hareket ama yine aynı CHP, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla birlikte ertesi gün olağanüstü toplantı yaptı. Bu, milletin vicdanını yaralayan bir harekettir. Millet vicdanını rahatsız eden bir harekettir. Şimdi çark etmeye uğraşıyorlar. 'Biz bu olağanüstü toplantıyı Cumhuriyet Gazetesi için yaptık' diyorlar. Önemli olan seçimle gelenin seçimle gitmesidir ama hiçbir hak hiçbir temsil yeri terör örgütüne yardım ve yataklık yapma hakkını vermez. HDP'lilerin yaptığı iş terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. Milletin alın teriyle seçilmiş kişi bu millete ihanet etme hakkına sahip değildir. Kimse buna izin vermez. Seçimle gelenlerin suç işleme hakkı yoktur.'

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Seçimle gelenlerin suç işleme hakkı yoktur"