Türkiye 1 Nisan itibarıyla yeni bir döneme giriyor. Nisan ayında resmen hayatımıza girecek olan 4.5G teknoloji GSM şirketlerini ve özellikle de tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

4.5G ile kullanıcılar internete 10 kat daha hızlı bağlanacağından daha hızlı kota tüketecekler. 4G ile 6.5 dakika, 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi, bu teknolojiyle 6 saniyeye düşecek.

Dolayısıyla operatörler yeni dönem için şimdiden kotalarını yükseltmeye başladı. Operatörler 10 GB'tan kapıyı açarken tüketicilerin en az 70 ila 100 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu kulağa çok hoş gelmese de aslında tüketici daha çok veri harcayacağı için birim başına kullandığı internet de ucuzlayacak.

ÜCRETSİZ SİM KART DESTEĞİ

Yeni dönem hazırlıklarını tamamlayan ve mağazalarında internet satışına başlayan Turkcell, müşterilerine turbo hızında 10 GB'a kadar internet sunuyor. Bunun yanı sıra SİM kartlarını 4.5G'ye uyumlu hale getirenlere bir ay boyunca 1GB internet hediye eden Turkcell, akıllı telefonlarıyla birlikte numarasını taşıyan müşterilerine seçtikleri tarifedeki interneti 2 katına çıkarıyor.

Aynı şekilde Avea da abonelerine 10 GB'a kadar internet sunmaya başladı. Özellikle gençlere yönelik avantajlı paketler sunan Avea 1 GB internet hediyeli ücretsiz sim kart desteği veriyor. Vodafone bireysel aboneleri ise Vodafone Self Servis uygulamasıyla şimdiden 4.5G için kaydını yaptırabiliyor. Haziran 2009'dan önce alınan SIM kartları 4.5G uyumlu olmadığı için eski kartlarını getirenler Vodafone'da ücretsiz olarak yenisiyle değiştiriyor.

10 GB İLE NELER YAPABİLİRİM?

  • 254 web sitesini ziyaret edebilirim
  • Her biri ortalama 4 dakikalık 2.560 MP3 dinleyebilirim
  • 724 dakikalık video izleyebilirim
  • 524 bin e-posta gönderebilirim