Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 61 seyirci kapasiteli stadın bu ay tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Gece ve gündüz devam eden çalışmalarla çim yerleştirme işlemi tamamlanırken, yarından itibarende hibrit çim yerleştirme çalışmalarına başlanacağı bildirildi.
SIS Grup tarafından yapılacak
Akyazı Stadyumu'nda hibrit çim yerleştirme çalışmalarının 1 hafta veya 10 içinde tamamlanacağı belirtildi. Alanında uzman olan SIS Grup tarafından yapılacak hibrit çim yerleştirme çalışmaları gece ve gündüz sürdürülecek. Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı Akyazı Stadyumu'nda SISAIR teknolojisini kullanacak olan firma Beşiktaş'ın kullandığı Vodafone Arena'da aynı sistemi kullanmıştı. Bu sistemle toprağın altından bir havalandırma sistemiyle çimler güçlendirilecek.
Adanaspor maçında hazır olacak
18 Aralık'ta resmi açılışının yapılması planlanan Akyazı Stadyumu, Adanaspor maçıyla birlikte futbol oynamaya hazır hale gelecek. Antalyaspor maçını Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynayacak olan Karadeniz ekibi, 9 Aralık Cuma günü Adanaspor ile yapacağı maçı uygun görmesi halinde yeni stadyumunda oynayabilecek.

Akyazı’ya hibrit çim yerleştirme çalışmaları yarın başlayacak