Samsun Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Yörükler Mahallesi sınırları içinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin giriş bölümünde, ilçeye gelen turistlere konaklama imkanı sunacak olan Karavan Park projesini başlattı.

Proje ile ilgili olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu. 19 Mayıs Belediyesi'ne ait olan park alanını karavan park olarak kararlaştıran heyet ardından mahalle halkıyla sohbet etti.

EV ÖNLERİNE AHŞAP PANSİYON
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, yapılacak Karavan Parkı ile bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunacaklarını belirterek, "Yörükler Mahallemizdeki Kuş Cenneti'ne kadar olan evlerin dış cephe tamiratlarını ve bakımlarını da biz karşılayacağız. Ayrıca Yörükler halkı için bir diğer projemiz ise, isteyen evinin önünde yeterli alan varsa doğaya uyumlu 4-5 odalı ahşaptan pansiyon yaparak işletebilecek. Bunun desteğini Büyükşehir Belediyesi olarak bizler sağlayacağız. Buraların doğal güzelliklerini korumak hepimizin görevi" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye ve özellikle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin başlangıç noktası olan Yörükler Mahallesi ile Yörükler halkına çok önem verdiğini ifade ederek, "Buraları turizme açarak, ekonomik ve sosyal anlamda ilçemize büyük katkı sağlayacak. Bu alana yapılacak olan Karavan Parkı, tarihi eski hamamın restore edilmesi, isteyenlerin pansiyon kurması, kanal boyu denize kadar rekreasyon alanlarının oluşturulması gibi projeler hayata geçecek. Turizmin gelişmesi için bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek" açıklamasında bulundu.