CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sosyal medyadan yaptığı 'Merak ediyorum yıllardır Atatürkçüyüm diyenler bu tarihi mirası neden ortaya çıkarmadı' açıklamasın tepki gösterdi.

Akcagöz, "Samsun'un muhtelif yerlerine sülün heykelleri dikenlerin, Atatürk'ün adını ağzına almalarını doğru bulmuyor, Atatürkçüleri itham eder tarzdaki açıklamalarını kendilerine iade ediyoruz" dedi.

KENDİLERİNİ İADE EDİYORUZ
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya gidişinde kullandığı 98 kilometrelik 'Ata Yolu' projesini basın mensuplarına tanıtan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Atatürk'ün 24 Mayıs 1919'da kaldığı köy evinin fotoğrafını paylaşarak, 'Merak ediyorum yıllardır Atatürkçüyüm diyenler bu tarihi mirası neden ortaya çıkarmadı' yorumunda bulunduğunu hatırlatan Akcagöz, "Öncelikle, böyle güzel bir işe imza attığı için kendisini kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, sanki özgür iradesi ile karar alıyormuş gibi söylediği sözlere gelince; Atatürk kenti olan Samsun için bu zamana kadar neler yapılıp neler yapılmadığı ortadadır. Samsun'un dünya çapındaki tek ve önemli simgesinin 19 Mayıs ve Atatürk Anıtı olduğu gerçeği karşısında, Samsun'un muhtelif yerlerine sülün heykelleri dikenlerin, Atatürk'ün adını ağzına almalarını doğru bulmuyor, Atatürkçüleri itham eder tarzdaki açıklamalarını kendilerine iade ediyoruz. Kırk yılın başında Atatürk ve Atatürk kenti için güzel bir iş yapanların, bunu insanların gözünün içine sokarcasına ilan etmelerini, bu zamana kadar Atatürk için bir şey yapmadıklarının karinesi olarak görüyoruz. Yusuf Ziya Yılmaz'ın, birileri 'yapma' dese derhal vazgeçecek olduğu bu proje için bu denli atarlı olmasının, bu zamana kadar Samsun'da, Atatürk için pek bir şey yapılmamış olmasının ezikliğinden kaynaklandığını düşünüyor; Allah kendisine sağlık versin, önümüzdeki dönem Atatürkçülerin Samsun için neler yapabileceğini kendi gözleri ile görmesini ümit ediyoruz" dedi.