Birleşik Haziran Hareketi, ''Laikliği Kazanacağız, Geriliği Yeneceğiz'' isimli panelle Samsun buluşması gerçekleştirdi. Samsun Şehir Kulübü'nde düzenlenen panele konumacı olarak katılan eski CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ve Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütmesi Önder İşleyen, başkanlık sistemini ve gündemi değerlendirdi.

YALNIZ İTİRAZ DEĞİL, İNŞAA ETMELİYİZ
Türkiye'deki meselenin sadece AK Parti ve siyasi kadrolarını yenmekten ibaret olmadığını kaydeden Günaydın, ''AKP artık devlet demek. Bugün dinciliğin, gericiliğin ve faşistliğin simgesi olan AKP aslında devletin kendisini temsil ediyor. Zorba ve ceberrut devlet AKP'yle ete kemiğe büründü. Bugün başkanlık sistemi tartışması ve muhalif olan herkesi temizlemeye doğru bir çaba var. 29 Ekim'de yürüyüşler yasaklandı, Cumhuriyet gazetesine baskın yapıldı, HDP milletvekilleri tutuklandı, ardından STK'lar kapandı. Avukatların müvekkilleriyle görüşmeleri yasaklanmasının önü açıldı. yarın ne olacağı hakkında bir fikrimiz var mı? 23 Nisan'da muhtemelen referandumu önümüze getirecekler. Herkes merak ediyor sistemin nasıl olacağını. Ama 14 yılda yaşananlardan sonra denge ve freni olan bir sistem bekliyoruz. Aklımızı peynir ekmekle yemiş olmamız lazım. Gestapo ve SS ikilemesi Türkiye'de de kuruluyor. Artık ekselansların milis güçleri de var. Artık yalnızca itiraz değil, bunun yanına inşaayı koyacağımız, direnebilmek ayakta kalabilmek ve yaşayabilmek için de gerekli tüm önlemleri almak zorundayız'' ifadelerini kullandı.

YENİ BİR SİYASETE İHTİYACIMIZ VAR
Türkiye'nin geleceğinin siyasal islamla olmayacağını kaydeden Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütmesi Önder İşleyen ise, ''14 yılın sonunda cemaat ve iktidarın birbirlerine attıkları suçlar bütün kirlilikleriyle birlikte çöküşe doğru geçti. Türkiye, toplumun bütünüyle birlikte ahlaki çöküşle karşı karşıya. 2002'deki değişim talebinin öznesi AKP olmuştu. Bugün toplumda giderek artan değişim talebiyle sol bir inşaanın ihtiyacı duruyor. Türkiye toplumu bir siyaset arayışında. Siyaset salı günü konuşmalarına sıkıştı. Toplumun sorunlarına somut çözümler üretemeyen ve sadece AKP'nin yaptıklarını eleştiren muhalefet hareketinin ötesine geçmek lazım. Çürümüş toplumda aydınlanmacılığın temellerini yeşertecek siyasete ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU