Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir ilçesinde gezi ve incelemede bulundu. İlçede esnafı gezen Vali Azizoğlu ve Başkan Sekmen, ardından 88 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Vali Azizoğlu ve Başkan Sekmen, yerleşim yerindeki sorunların çözümü için ekiplerin gece gündüz mesai harcadığını ifade etti.
Toplantının son kısmında muhtarlar sorunlarını dile getirirken, protokol üyeleri de sorunları not aldı. Muhtarların büyük bir bölümü yol, kanalizasyon ve su sorunlarını dile getirirken Zeyrek mahalle muhtarı Kazım Azgün de derelerinde alabalık avlayan Rizeli balıkçıları Vali Seyfettin Azizoğlu'na şikâyet etti. Bunun üzerine muhtar ile vali arasında ilginç bir diyalog yaşandı.
Mahallesinin İspir'in en büyük mahallelerinden olduğunu ve nüfuslarının kalabalık olduğunu ifade eden Zeyrek mahalle muhtarı Kazım Azgün, 'Sayın valim Zeyrek mahalle muhtarıyım. Bizim köyümüz çok kalabalık, hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ufak tefek eksikliklerimiz var sağ olsun İspir Belediye Başkanımız yardımcı oluyor. Sokaklarımızın parkesi ve yarım kalan dere ıslahımız var. Şimdi Ovit tüneli açılıyor. Çok sevinçliyiz ama ben 26 köyümüz adına konuşacağım. Bizim orada alabalık var bu Rizeli kardeşlerimiz derelerimizde alabalık yaşatmıyorlar. Ovit açılınca sık sık gelecekler. Şimdi kışın bir ara veriyordular şimdi hepten gelecekler' diyerek Rizeli balıkçıları şikayet etti.
Bunun üzerine Vali Azizoğlu ve Muhtar Azgün arasında şu ilginç diyalog yaşandı:
'Muhtar Azgün: Bizim orada alabalık var bu Rizeli kardeşlerimiz derelerimizde alabalık yaşatmıyorlar.
Vali Azizoğlu: Komşusunuz ya ondan.
Muhtar Azgün: Şimdi komşuluk da biz yemiyoruz ki onlar tutuyor zaten.
Vali Azizoğlu: Siz de tutun canım alla alla.
Muhtar Azgün: Sizden önceki sayın valimiz alabalığın türünün artırılması için dereye balık bırakıyordu. Onlar tutuyordu.
Vali Azizoğlu: Gözü açık onlar demek ki...'

Mahalle muhtarı Rizeli balıkçıları valiye şikayet etti