Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftada topladığı 20 puanla 4. sırada yer alan Bursaspor'un başı sakatlıklardan kurtulmuyor. Geride kalan haftalarda toplam 11 oyuncusu sakatlık sorunu yaşayan yeşil-beyazlılarda, ameliyat olan Furkan Özçal ile U21 takımı ile oynanan hazırlık maçında dizi çıkan Serdar Kurtuluş da uzun süre takımdan ayrı kalacak.
Bursaspor'da bu sezon sakatlık sorunu yaşayan oyuncular şöyle:
Deniz Yılmaz: Geçtiğimiz sezonki sakatlığı sebebiyle bu sezon ilk 6 haftada forma giyemedi.
Tomas Sivok: Kronik sakatlığı bulunan Sivok geride kalan 10 haftada 4 maç kaçırdı.
Sane: Ligin 4. haftasındaki Kayserispor maçı öncesi sakatlanan Sane, sakatlığı ve performans yetersizliği sebebiyle henüz ligde forma şansı alamadı.
Emre Taşdemir: Geçtiğimiz sezon Akhisar Belediyespor ile oynanan karşılaşmada sakatlanan Emre Taşdemir, takımla çalışmalara başladı. Ancak henüz ligde forma giyemedi.
Serdar Kurtuluş: Ligin 2. haftasındaki Başakşehir maçında serçe parmağı kırılan ve 4 hafta forma giyemeyen Serdar Kurtuluş'un, geçtiğimiz hafta sonu U21 takımı ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık sonrası 3 ile 6 ay arasında sahalardan uzak kalması bekleniyor.
Erdem Özgenç: Antrenmanda sakatlanan Erdem Özgenç, Fenerbahçe, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında forma giyemedi.
Merter Yüce: Al Ittihad takımıyla oynanan hazırlık maçında sakatlanan Merter Yüce, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarında sahaya çıkamadı.
Şamil Çinaz: Ligin 4. haftasında oynanan Kayserispor maçının 65. dakikasında sakatlanarak oyundan alındı. Şamil'in çekilen MR'ında ciddi bir durumunun olmadığı anlaşıldı.
Furkan Özçal: Sezon başı kampında sakatlanan Furkan Özçal, önceki gün ameliyat oldu. 26 yaşındaki oyuncu, ligde henüz forma giyemezken, sezon sonuna doğru sahalara döneceği açıklandı.
Pablo Batalla: Ligin 7. haftasındaki Osmanlıspor karşılaşmasında sol kasığına darbe alan Batalla, 8. haftadaki Alanyaspor karşılaşmasında forma giyememişti.
Ricardo Faty: 5. haftadaki Kasımpaşa maçında ayağına darbe alan Faty, bir sonraki hafta oynanan Gaziantepspor maçında görev alamadı.