TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor, ligin 11. haftasında deplasmanda oynayacağı Balıkesirspor maçının hazırlıklarını Teknik Direktör Metin Diyadin yönetiminde sürdürüyor. Ligde geride kalan 10 haftada beklediğini alamayan Büyükşehir Gaziantepspor'da, Bülent Bölükbaşı'ndan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Metin Diyadin, yeni takımıyla iyi başlangıç yaparak, Süper Lig yarışından kopmamayı hedefliyor. Büyükşehir Gaziantepspor Teknik Direktörü Metin Diyadin, lider ile aralarında 11 puan fark olduğuna dikkat çekerek, ancak seri galibiyetlerle puan farkının kapanabileceğini vurguladı.
'Hedefimiz yarışın içinde olmak'
Lider Yeni Malatyaspor'un 11 puan gerisinde bulunmalarının ligde ilk iki yolunda ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Metin Diyadin, 'Amacımız bu yarışın içinde bulunup Süper Lig hedefimizden kopmamak. Hedefimize giden yolda yarışın içinde kalabilmek bizim için önemli çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Liderin 11 puan gerisinde bulunmamız ciddi bir sıkıntı ama bu ligin en önemli özelliği galibiyet serisi yakaladığınız takdirde puan farkını kapatabilirsiniz. Ligde çok iyi takımlar var. 6-7 takım bu yarışın içerisinde olacak. İlk iki için 11 puan fark az değil ancak galibiyet serisi yakalarsak farkı kapatabiliriz. Maçları oynadıkça zaman gösterecektir' dedi.
'Gayretli oyunculardan kurulu bir takıma sahibiz'
Metin Diyadin, takımda oyuncuları tanımaya çalıştığını ve Büyükşehir Gaziantepspor'un kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu belirtti. Ligde doğru futbol oynamaları halinde başarıya ulaşacaklarına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, 'Kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Taktiksel ve fiziksel anlamda gayretli ve istenileni yapmaya çalışan oyunculardan oluşan bir takımız. Doğru futbol oynadığımız takdirde ligde ilk altı içerisinde yer alabilecek oyuncu kadrosu var' şeklinde konuştu.
'Kendi oyun formatımızı oynatmaya çalışacağız'
Çalışmalara yeni başladıklarını belirten Diyadin, 'Bu süreç içerisinde hem maçlar oynanacak hem de kendi sistemimizi oynatmaya çalışacağız. Disiplinli ve taktiksel anlamda doğru oynamamız gerekiyor. Bu süreç eksik yönlerimizi görmemiz açısından son derece önemlidir. Lig başladıktan sonra takımın başına geçtiğinizde zaman zaman ne ile karşılaşacağınızı bilemiyorsunuz. İyi bir başlangıç ile başarılı olacağımızı düşünüyorum' şeklinde konuştu.
TFF 1. Lig'de takımların büyük bölümünün sezona Süper Lig hedefiyle başladığını aktaran Diyadin, 'Bütün takımlar sezona hedef Süper Lig parolasıyla başlıyor. Bunun handikabı her yıl boz yap modeli oluşuyor. Bu çok doğru değil ama bizim liglerde hedefi yakalayamadığınızda oyuncu kadrosu tamamen değişiyor. Büyükşehir Gaziantepspor da sezona Süper Lig hedefiyle başladı ve belki kendilerine göre beklenen olmadı. İnşallah biz bu hedefe katkı yaparız' diye konuştu.
Metin Diyadin yönetimindeki ilk sınav başarılı geçti
Milli maç arasını hazırlık maçı yaparak değerlendiren Metin Diyadin yönetimindeki Büyükşehir Gaziantepspor, Süper Lig temsilcisi Adanaspor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadele Büyükşehir Gaziantepspor'un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Büyükşehir Gaziantepspor'a galibiyeti getiren golleri Muhammed Reis, Nemanja Kojic ve Gökhan Sazdağı kaydederken, Adanaspor'un tek golü Renan Diniz'den geldi. Metin Diyadin yönetiminde ilk provasını yapan Büyükşehir Gaziantepspor, sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Öte yandan Bülent Bölükbaşı yönetiminde 10 karşılaşmaya çıkan Büyükşehir Gaziantepspor, geride kalan 10 haftada 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrılarak 14 puan toplayabilmişti.

Büyükşehir Gaziantepspor’da hedef yarıştan kopmamak