Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Danışmanı Dr. M. Emin Dinçağ, diyabet hastalığının konu edildiği tiyatro senaryosu yazdı. Doktor Dinççağ'ın yazdığı tiyatro oyununu Yeşilçam tiyatrosu oyuncuları Türk filminin kötü adamı İhsan Gedik ile Fuat Dilek ve Mustafa Bıdıl sahneledi. Tiyatro oyunu Zonguldak, Yozgat, Bayburt ve Giresun'daki okullarda sahnelerde ve büyük ilgi gördü.

DİYABETİ ANLATIYORUZ
Önümüzdeki sezon Samsun'da da öğrencilerle buluşacak olan tiyatro oyununun senaryosunu yazan Dr.M. Emin Dinççağ'ı ziyaret eden İhsan Gedik ve Fuat Dilek, oyunun büyük ilgi gördüğünü söyledi. 800'e yakın Türk filminde sahne aldığını hatırlatan İhsan Gedik, "Dr. Emin Dinççağ ile tanıştık. Güzel bir fikir verdi. Biz 3 arkadaş çocuk tiyatrosu yapıyoruz. Sağ olsun hocam bize senaryoyu da verdi. Çocuklarımıza diyabet hastalığını tiyatro oyunu ile anlatıyoruz. Çocuklarımıza bir şeyler öğretmeye çalışacağız" dedi.

BU TÜR EĞİTİMLERE İHTİYAÇ VAR
Diyabet eğitiminde her türlü araç gereçlerin kullanılması gerektiğini hatırlatan Dr. M. Emin Dinççağ, "Yeşilçam tiyatrosu olarak arkadaşlarımız çocuklarımıza diyabeti işliyorlar. Toplumumuzda diyabetli çocuk çok. Çocukların bunun bir hastalık değilde bir yaşam bilinci olması gerektiğini bilmesi gerekiyor. Hayatlarının kolaylaştırılması, insülinin okullarda çok rahat yapılabilmesi, diyetlerini hayat uygulayabilmeleri, öğrenci arkadaşları arasında ayrımcılığa uğramadan yaşayabilmeleri için bu tür eğitimlere gerek var. Bu konu Türkiye çapında işlenecek. Senaryoyu ben hazırladım. Sağ olsun arkadaşlar da uyguladılar" diye konuştu.