2015/2016 sezonunda İzmir'de gerçekleştirilen Türkiye finallerinde Salihli 1922 Gençlik ve Spor Kulübü Takımı'nda forma giyen Asya Gülçetin, final maçlarını izleyen Galatasaray Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil tarafından keşfedildi. Yengil tarafından Galatasaray'a davet edilen Gülçetin, Galatasaray Voleybol yaş takımına transfer oldu.
Asya takım kaptanı
Salihli Belediyespor altyapısında yetişen ve formasını giydiği Salihli 1922 Gençlik ve Spor Kulübü'nden Galatasaray'a transfer olan Salihlili esnaf Mehmet Gülçetin'in 12 yaşındaki kızı Asya Gülçetin, sarı kırmızı takımla birlikte sahaya çıkarken, Asya ayrıca takım kaptanlığı görevini de yerine getiriyor.
Anne ve baba kızını yalnız bırakmıyor
Galatasaray yaş grubunda forma giyen kızları Asya Gülçetin'in her maçına giderek tribünde kızlarına yalnız bırakmadıklarını ifade eden anne Emine Gülçetin ve baba Mehmet Gülçetin, kızları ile her zaman gurur duyduklarını ifade etti. Baba Mehmet Gülçetin, Asya'nın Galatasaray'da forma giyerken, eğitimini de İstanbul'daki Üsküdar Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu'nda devam ettiğini söyledi.
10 numara forma Asya'nın
Salihli'nin Beylikli Mahallesinde ikamet ettiklerini ifade eden anne Emine Gülçetin, 'Kızım Asya voleybolu çok seviyor. Çünkü her gün Beylikli Mahallesinden Salihli'ye antrenmanlara geldi. Şimdi Türkiye'nin en büyük kulüplerinden olan Galatasaray yaş grubunda hem 10 numara formayı giyiyor, hem de takım kaptanlığı yapıyor. Kızımın en büyük hedefi ise ilerleyen dönemlerde Galatasaray A takımında forma giymek. Bunu da başaracağına yürekten inanıyorum.' dedi.

Asya’nın hedefi Galatasaray A Takımı