'Büyük Güç Türkiye' sloganıyla 8 Ekim'de başlayan AK Parti Siyaset Akademisi dersleri devam ediyor. Akademide verilen derslerde, gençlere siyasal kültürden toplumsal yapıya, siyasal etikten demokrasi ve insan haklarına kadar birçok konuda bilgiler verilirken, siyaset terbiyesi de anlatılıyor.
Mersin'deki akademi çalışmalarını değerlendiren AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, programa katılan gençlerin siyaset hayallerini çağa uygun bir vizyon ile şekillendirirken, bir taraftan da siyaseti hizmet ile birleştirmenin püf noktasını öğrendiğini söyledi. Ercik, Siyaset Akademisi'nde gençlere yerel yönetimlerin yönetim yapısı ve mevzuatı, kişisel gelişim dersleri, genel başkan yardımcıları ve kabinedeki bakanların deneyim paylaşımları, Türkiye'de siyasal kültür, toplumsal yapı, siyasal etik, demokrasi ve insan hakları, Türkiye ekonomisi, yerel yönetimler ve Türkiye'de belediyeciliğin tarihi ile siyasal iletişim dersleri verildiğini bildirdi.
Her programda Türkiye'nin önde gelen isimlerinin derslere katılıp tecrübelerini akademiye katılanlar ile paylaştığını kaydeden Ercik, 'Üstelik bu isimler sadece Ak Partili siyasetçiler ile sınırlı da değil. Farklı alanlarda üniversitelerimizin önemli hocaları, genel başkan yardımcıları, kendi alanlarında başarılı kişisel gelişim uzmanları, bakan yardımcıları, yerel yönetimlerde mevzuata hakim kendini ispatlayan isimlerin engin tecrübeleri ile şekilleniyor bu programlar' dedi.
Pekduran: 'Halkın sorunlarını bilen, anlayan ve çözüm üreten bireyleri siyaset arenasına kazandırmak istiyoruz'
Siyaset Akademisi'nden Sorumlu İl Koordinatörü Halit Pekduran da bilgili ve donanımlı siyasetçiler yetiştirmek için bu eğitim programlarını düzenlediklerini belirtti. AK Parti'nin siyaseti bilim ışığında yapan bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Pekduran, 'Halkın sorunlarını bilen, anlayan ve çözüm üreten bireyleri siyaset arenasına kazandırmak istiyoruz. Siyasi alanda olduğu kadar, her alanda fayda sağlayacağına inandığım bu eğitimlerin kişilerin özellikle analiz gücünün gelişmesine de büyük etki edeceğini düşünüyorum. Geleceğin siyasetçilerinin bilinçli insanlar olarak yetişmesinde önemli bir rol oynayan bu eğitimlere hemşerilerimizin katılımlarını bekliyoruz' diye konuştu.
Ozan: 'Vatandaşlara hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak istiyoruz'
Ar-Ge'den Sorumlu İl Başkanı Yardımcısı Fatma Ozan ise partinin bilgiye önem vermesinin gereği olarak, her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetini yürüttüklerini ifade etti. Siyaset Akademisi'nin de seçmenlerin partiyle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak amacıyla katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika gibi alanlarda uzmanlarca bilgilendirildiği, Türkiye geneline teşkilatlar aracılığıyla yaygınlaştırılan eğitim faaliyeti olduğunu ifade eden Ozan, 'Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Siyaset Akademimizin yeni hedefi, Büyük Güç Türkiye için gerekli olan siyasi ve idari yapıların tartılaşacağı, bilgilendirileceği, özellikle dünyadan örnekler ile somut uygulamalara dayalı bir akademi programı müfredatını oluşmaktadır' ifadelerini kullandı.

AK Parti Siyaset Akademisi dersleri devam ediyor