Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı, geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Samsun'un Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımı ile yapacakları maçına gitmek için 14 saatlik yolu araçları arızalanınca 33 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Çarşamba ilçesine ulaştılar. Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı oyuncuları, yorgun çıktıkları maçta rakibi Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Basketbol takımını 67-54'lük skorla yenmeyi başardı.
Konu hakkında İHA muhabirini açıklamada bulunan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanifi Baykara, yorucu bir yolculuğun ardında çıktıkları maçta rakiplerini 67-54'lük skorla yendiklerini söyledi. Takım olarak 12 kasım cumartesi günü sabah saat 7:00'da Van'dan Samsun'a hareket ettiklerini ifade eden Baykara, 'Yaklaşık 14 saate varacağımız yere 33 saate gidebildik. Arabamız yolda arızalanınca geceyi Erzincan'da konaklamak zorunda kaldık. Karayolları 164. Şube Şefliğinin ev sahipliği yaparak bizleri ağırladılar. Kendilerine takımım adına teşekkür ediyorum. Van'da 10 yıldır bizi yalnız bırakmayan çok değerli dostumuz Adem Keskin, gece saat 10:00'da Van'dan hareket edip Erzincan'a geldi. Bizi alarak geç kalmamıza rağmen maça yetiştirdi' dedi.
Başta Samsun, Çarşamba Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Uçar, yönetimine ve sporcularına anlayışlarından ve ev sahipliklerinden kolayı kendilerine teşekkür eden Baykara, 'Bizlerle yakınan ilgilendiklerinden dolayı herkese teşekkür ederim. Bu zorlu deplasmanımızda bizlere destek olan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Zeynel Abidin Koç'a ve ASP Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Ertosun'a da teşekkür ederim. Bunca saat bu zorlu yolculuğa rağmen çıkıp aslanlar gibi mücadele eden sporcularımı da cani gönülden kutluyorum. Uykusuz, yorgun arabada iner inemez sahaya çıkıp kalan son güçlerini sahaya yansıtıp maçı kazanmasını bilen sporcularıma cani gönülden teşekkür ederim. Burada ismini sayamadığım ve bu zor koşullarla çıktığımız deplasmanda yalnız bırakmayan herkese kazandığımız maçı armağan ediyoruz' şeklinde konuştu.
'Vanlı ş adamları ve kamu kurumlar takımımıza sahip çıksın'
Van Bendensel Engelliler Spor Kulübü olarak maddi konularda çok büyük sıkıtı yaşadıklarını ifade eden Baykara, '12 takimin yer aldığı 2. Lig'de mücadele ediyoruz. Van ilini ve engellilerimizi gittiğimiz her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Spor her bireyin hakkı olduğu gibi engellilerinde hakkı. Bu hakkın korunması ve devamı için kurum ve kuruluşlar da spor kulübümüze destek olmalarını istiyoruz. Van'ımızda her kurum 1 deplasmanımızı üstlenirse bizlerde sıkıntı yaşamayız. Birileri bu çağrımızı duyar belki. Fakat 'ben yapmasam bir başkası destek' olur düşüncesiyle o fikre sahip olabilirler. Bilmiyorlar belki başkaları da ayni düşüncelere sahip. Birileri bu sorumluluğu başkasına bırakmasın. Bizlere destek olsunlar. Bu deplasman için her konuda bizlere destek olan ve yardımcı olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Zeynal Abidon Koç'a ve ASP Spor Kulübü Başkani Huseyin Ertosun'a teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki deplasmanlar için şimdiden kara kara düşünüyoruz, nasıl gideceğiz diye. Bu takım buralara kadar getirdik ve bu emeğimize sahip çıkılsın istiyoruz' dedi.