OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Orman ve Çevre Düzenleme Birimi ile bir araya geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne 15 Ağustos 2016 yılında atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, yoğun geçen programlarının ardından personel ile bir araya gelmeye başladı.

Ziyaretlerine ilk olarak Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'ndan başlayan Rektör Bilgiç, işçiler ile sabah erken saatte mesaiye başlayarak onlarla çay içti. Atölyeleri de yerinde gezerek yapılan işler hakkında bilgi aldı.

Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı'ndaki mimar ve mühendislerle de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve birlik-beraberlik mesajı verdi. İşçilerle buluşmada Rektör Bilgiç'e Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir de eşlik etti. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Durmuş ise kampüs içindeki yatırımlar, devam eden işler ve onarımlar hakkında slayt eşliğinde brifing verdi.

'İşinizi en iyi yapan olun'

Prof. Dr. Bilgiç, çalışanlara hitaben yaptığı konuşmasında, ' Ben göreve geleli 3 ay oldu. Bu süre içerisinde yoğun şekilde tebrik ve kutlama ziyaretleri oldu ve sizlerle bir araya gelemedik. Şu andan itibaren haftanın her salı günü artık kapımızı personellerimize açmış bulunuyoruz. İlk ziyaretime sizlerden başladım. Ben 6 bin 330 kişinin üst amiri olarak herkese eşit mesafedeyim. Herkesin aldığı ücreti hak etmesi gerektiği düşüncesindeyim. İşini en iyi yapan benim gözümde başarılı insandır, bunu tüm çalışanlarımın bilmesini isterim. İşinizin en iyi yapanı olun. Sizler çalıştığınız birim itibarı ile yapılan işlerin net görüldüğü bir yerdesiniz. Bu nedenle çok titiz olmalısınız. Her birimiz kendi alanımızda ülkemize en iyi biçimde hizmet etmeli ve en üst düzeyde katkı sağlamalıyız' dedi.

'En büyük projemiz insan'

Rektör Bilgiç göreve geldikleri ilk günden itibaren en büyük projelerinin insan odaklı bir çalışma ortamı olduğunu dile getirerek devamında şunları söyledi: 'Bizler sizin hak ve hukukunuzu korumakla mükellefiz. Bunu korurken hiçbir kişi arasında ve hiçbir sebeple bir farklılık söz konusu olmayacak. Yani bir çalışanın koltuğunun yüksekliğinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Sadece işini en iyi yapan bizden takdir görür ve o kişinin gönlümüzde ayrı bir yeri olur.'

Rektör Bilgiç, çalışanların her birinin ayrı sorumlukları ve yükleri olacağına dikkat çekerek bunları aşmak için daire başkanları aracılığıyla sorunların muhatabı olacaklarını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Bilgiç bu anlamda 'İyi gününüzde ve kötü gününüzde sizlerle olma gayreti içinde olacağız. Sizden istediğimiz çalışma heyecanınızı kaybetmemeniz. Sizler bu güzel kurumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesinde önemli görevler üstlenmiş arkadaşlarımızsınız. Yaşadığımız yerin, mekanın sağlığı, güzelliği çok önemli ve bunlar sizlerin eliyle ve emeğiyle sağlanıyor. Sağlıkla ve başarıyla işinize devam etmeniz en büyük temennimiz. İşinizi hakkıyla ve hakkaniyetle yaptığınız takdirde hiç kimse işinize ve ekmeğinize karışamaz' ifadelerini kullandı.