Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2016 yılı Kasım ayı 20. birleşiminin 1. oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Meclisin gündem maddelerinden olan Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı gelir gider bütçesinin 770 milyon TL olarak oybirliği ile onaylandı. Diğer gündem maddeleri ise ilçe belediyelerin gelir gider bütçeleri okunarak oyçokluğu ve oybirliği ile kabul edildi.

Buna göre, İlkadım Belediyesi 255 milyon 298 bin 139 TL, Atakum Belediyesi 120 milyon TL, Bafra Belediyesi 69 milyon 700 bin TL, Çarşamba Belediyesi 75 milyon TL, Vezirköprü Belediyesi 52 milyon 500 bin TL, Canik Belediyesi 40 milyon TL, Terme Belediyesi 34 milyon 791 bin 350 TL, Tekkeköy Belediyesi 50 milyon 200 bin TL, Havza Belediyesi 30 milyon 552 bin 819 TL, Alaçam Belediyesi 14 milyon 500 bin TL, 19 Mayıs Belediyesi 16 milyon 100 bin TL, Ayvacık Belediyesi 10 milyon TL, Kavak Belediyesi 12 milyon 650 bin TL, Salıpazarı Belediyesi 7 milyon 500 bin TL, Asarcık Belediyesi 8 milyon 500 bin TL, Ladik Belediyesi 14 milyon TL, Yakakent Belediyesi 6 milyon 677 bin 928 TL olarak mecliste uygun görülerek oybirliği ve oyçokluğu ile kabul edildi.

Oylama sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, 'Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz bütçesindeki rakamları hizmete çevirme noktasında elinden geleni gösteriyorlar. Bu bütçelerin hizmete döndüğünü görüyoruz. 2017 yılı bütçesinin şehrimize ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun' dedi.

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın onarımı

Daha sonra mecliste Ocak-Mart aylarında onarım için kapatılacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın kapatılmadan veya ikinci bir pistin yapılmasını belirten CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, 'Son zamanlarda Samsun gündeminde havaalanının onarımı ile ilgili tartışmalar yaşanmaktadır. Samsun havaalanı, verilere göre 2016 yılında 2 milyon kişinin inip bindiği, 17-18 bin uçağın kalkıp indiği bir havaalanı konumundadır. Samsun için çok ciddi projelerden bahsediyoruz. Samsun için kongre merkezi, kültür merkezi, kuş cenneti gibi çok ciddi iddialarımız var. Bu iddialarımızı gerçekleştirebilmek için bu havaalanın kapatılmadan onarılması veya kapatılmadan ikinci bir pistin yapılması konusunda sizlerin düşüncelerini almak istiyorum' diye konuştu.

Havalimanının onarımı için ihalenin yapıldığını ve yakın zamanda çalışmaya başlanılacağını ifade eden Çakır, 'Bu konu direkt olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren bir konu değil ama şehrimizi ilgilendiriyor. Samsun-Çarşamba Havalimanı şehrimizin en önemli ulaşım aksıdır. Havaalanın 3 ay kapalı kalmasını ben teknik bir konu olduğunu düşünüyorum. Uçakların iniş ve kalkışlarında teknik bir sıkıntı olmamış olsaydı bu noktaya geleceğini zannetmiyorum. Bununla ilgili Devlet Hava Meydanları'nın ve diğer kurumların bir açıklama yapacağını biliyorum. Havaalanın çalışmaları için ihalesi yapıldı ve yakın zamanda da çalışmalarına başlayacağını düşünüyorum' şeklinde konuştu.