Karadeniz sahil kısımlarında 4 gündür etkili olan yoğun kar yağışı hayatı felç etti.

Dün gece boyunca devam eden yoğun kar yağışı sonucu Samsun'da il merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, bazı ilçelerde ise 70 santimetreyi geçti. Kar yağışıyla beraber hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle şehir adeta buz kesti.

Şehir merkezinin üst kısımlarında kar kalındığı 40 santimetreyi bulurken, bazı vatandaşlar yürüyerek işlerine gitmek zorunda kaldı. Araçlar ana arterlerde güçlükle seyir ederken, bazı vatandaşlar hafif raylı sistem araçlarını kullanarak işlerine gidebildi.

ÇARŞAMBA HAVALİMANI TRAFİĞE AÇILDI

Samsun'da eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, çatılarda sarkıtlar oluştururken, havuzların donmasına ve elektrik trafolarında arızalara yol açtı. İl genelinde 155 trafoda ve 44 mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Deniz yolu ulaşımı devam ederken, 2 gündür uçuş trafiğine kapalı olan Samsun Çarşamba Havalimanı, bugün itibariyle uçuş trafiğine açıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler kapanan yolları açma ve ara sokakları temizleme çalışmalarına son hızla devam ederken, bazı esnaflar da ara sokaklarda kalan dükkanlarının önünü kendi imkanlarıyla temizledi.

Samsun'un son yıllardaki en soğuk kışını geçirdiğini belirten bazı vatandaşlar, uzun yıllardan beri havaların bu kadar soğumadığını belirttiler.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Samsun'da hava sıcaklıkları Cuma gününden itibaren artmaya başlayacak. -5'e kadar inen hava sıcaklığı Cuma gününden itibaren 10 dereceye kadar çıkacak.