Geçtiğimiz gün PKK'nın hain saldırısı sonucu görev başında şehit düşen Mardin'in Derik ilçesi Kaymakamı Fatih Safitürk için İzmit Pertev Paşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği gıyabi cenaze namazında taziyeleri kabul eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu oldu.
Gıyabi cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 'Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'de ve ilimizde bütün camilerimizde hem şehit kaymakamımız hem tüm şehitlerimiz için Kuran'ı Kerim okundu, ruhları için dua edildi. Tüm ilçelerimizde buradaki gibi cemaatimizle, insanlarımızla birlikte şehitlerimizi rahmetle andık. Şehitlerimizin geride bıraktıkları değerli eşleri, evlatları, anne babaları ve bütün milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum' dedi.
Tüm hainlere karşı devlet ve millet olarak büyük bir mücadele veriyoruz diyen Vali Güzeloğlu, 'Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ülkemiz, devletimiz adına tüm bu hainleri içimizden temizleyeceğiz. Her gelecek gün geride bıraktığımız günden daha güçlü olacağız. Ebediyete akan yolda şehitlerimizi hiç unutmayacağız. Onları hep rahmet anacağız. Şehitlerimizin en büyük emanetleri olan ailelerine ve gazilerimize milletçe sahip çıkacağız' diye konuştu.
Vali Güzeloğlu açıklamalarda bulunmadan önce Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ile birlikte camii içinde cemaatin taziyelerini kabul etti.

Kocaeli’de şehit kaymakam için gıyabi cenaze namazı kılındı