15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrini ziyaret ederek dualar eden gençler, kendilerine bu imkanı sunan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Aşık, bir gün herkesin öleceğini hatırlatarak, 'Bunu hepimiz biliyoruz. Vatanı uğruna ölmek çok şerefli bir ölüm. Ömer Halisdemir gibi bir yiğidin ölümünü rabbim tüm gençliğimize nasip eylesin. İnşallah 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın. Yaşanırsa bile bu ülkede Ömer Halisdemir'in bitmediğini herkes çok iyi bilmelidir' dedi.
Türk milletinin tarihinin kahramanlarla dolu olduğunu söyleyen Kamil Öcalan da, '1453'te Ulubatlı Hasan, 1915'te Seyit Onbaşı ve ikinci kurtuluş savaşı diyeceğimiz 15 Temmuzda da Ömer Halisdemir. Bizim neslimizde Ömer Halisdemirler bitmez. Burada hepimiz bir Ömer Halisdemir'iz' ifadelerini kullandı.
Süleyman Teryaki isimli genç ise, tarihe adını altın harflerle yazdıran Ömer Halisdemir gibi bir kahramanın kabrini ziyaret ettiklerini ifade ederek, 'Şehit Ömer Halisdemir'in bizim için örnek bir kahraman' diye konuştu.

Çorumlu gençler Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti