Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Samsunlu işadamları arasında yapılan çalışmalarda Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in önerdiği hem üniversitenin hem işadamlarının hem de öğrencilerin kazanacağı "3K Projesi" önerisi kapsamında başlattığı çalışma, bu kez OMÜ ile Haber Medya arasında sürdürülecek.

Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, OMÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oktan, OMÜ İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın, Haber Medya Grubu'nu Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki çalışma ofislerinde ziyaret etti.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Okan Aralan, Haber Medya Haber Müdürü Erdem Erol, Haberaks TV Programlar Koordinatörü Sinan Sallabaş, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Haber Medya Muhasebe Müdürü Mehmet Akif Demirtaş, Haber Medya Abone ve Dağıtım Müdürü Orçun Demirsoy, Haber Medya Spor Müdür Vekili Selçuk Kaya, Haber Gazetesi İnternet Haber Müdürü Onur Nurdemir ziyaretçilere Haber Gazetesi, Haberaks TV, Haber Radyo, Haberhayat Dergisi ve Habergazetesi.com.tr hakkında bilgi verdi.

PRATİK ÇOK ÖNEMLİ
Ziyarette açıklamalarda bulunan Bekiroğlu, Oktan ve Çakın, OMÜ İletişim Fakültesi'nin Çarşamba İlçesi'nde olmasından dolayı öğrencilerin, meslekleriyle ilgili pratik yapma anlamında sıkıntılar çektiğini söyledi. Bekiroğlu, öğrencileri gazetecilik, televizyon ve radyo konularında pratiğe ihtiyaçlarının olduğunu, Borsan Grup Başkanı Adnan Ölmez'in dillendirdiği 3K projesi çerçevesinde Borsan Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak'ın davetiyle içlerine umut doğduğunu söyledi. Bekiroğlu, Haber Medya Grubu'yla öğrencilerin eğitimlerini daha çok pratiğin içinde olarak gerçekleştirmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını da ifade etti.

DESTEK İÇİN HAZIRIZ
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ise, "Sayın Adnan Ölmez'in '3K Projesi' gerçekten Samsun'da bulunan üniversite, işadamları ve öğrenciler için önemli bir proje. OMÜ İletişim Fakültesinin teorik fikirleri, Haber Medya Grubu'nun da pratik bilgileri bir araya geldiği zaman güzel işler ortaya çıkabilir. Üniversite ve Haber Medya Grubu işbirliği ile '3K Projesi' Medya Grubumuza ve öğrencilere katkı sağlayacak ve köprü oluşması için vesile olacaktır. Bu proje öğrencilerin, gerçek hayatı anlamalarına, kendilerini geliştirmeye yönelik bir projedir. Bu proje sayesinde bu mesleği yapabilecek heyecanlı ve başarı odaklı öğrenciler daha özgüvenli bir yapıya sahip olacaktır. Biz bu anlamda Haber Medya Grubu olarak Çarşamba'dan Samsun merkeze gelemeyen, ulaşım konusunda büyük sıkıntı çeken öğrencilere bu proje doğrultusunda destek olamaya hazırız. Eğer bu öğrencilere fayda sağlayabilirsek ne mutlu bize. Medya grubumuz meslekte ilerlemek isteyen kendi hedefleri doğrutusunda çalışmalar ve projeler yapmak isteyen öğrencilere her zaman kapılarımız açık" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Daha sonra Şenocak, Uzun ve beraberindekiler Haber Medya Grubu'nun çalışma ofislerini gezdi. Hocalar, Haber Medya Grubu'nu çok beğendiklerini ifade ederek OMÜ İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilere Medya Grubu'nun faydalı olacağını ifade etti. Bekiroğlu, Oktan ve Çakın, daha sonra Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'a teşekkür ederek kompleksten ayrıldı.

Dilber BAHADIR