Saray Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Alp Arslan'ın yanı sıra Saray Garnizon Komutanı Albay Mehmet Zeki Eren, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Bulut, Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıdık Aslan, Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu Öğr. Görv. Cem Kolukırık, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen ve daire amirleri katıldı.
Uyuşturucu ile mücadelede gençleri bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade eden Kaymakam Arslan, 'Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele oldukça hassas bir konu ve çalışmaların süreklilik içermesi gereken bir konu. Bu çalışmalarda kurumlar arasındaki koordinasyon oldukça önemli. Her kurum yaptığı çalışmalar bir birlerini tamamlayacak. Gençlerimizi bu konuda bilinçlendirme için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi gerçekleştireceğiz etkinlikler ile öğrencileri konunun uzmanları ile buluşturacak eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Saray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlere maddi ve tedavi anlamında yardımcı olarak gençlerin bu bataklıktan kurtarılması için çalışıyoruz' dedi.
Uyuşturucu sorunun Romanların yaşadığı halk arasında adı Ladin Mahallesi geçen yerde daha sık yaşandığı konusuna değinilen toplantıda, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 'Roman gençlerimizi belediyemiz bünyesinde işe alarak uyuşturucudan uzak kalmalarını sağlayıp aynı zamanda iş sahibi yapıp topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Sosyal aktivitelerimiz de devam ediyor. Metruk binaların yıkımını da gerekli prosedürleri yerine getirerek gerçekleştiriyoruz' diye konuştu.
Toplantıda, yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan katılımcılar, yapılmasını istedikleri çalışmaları ve şikayetlerini Kaymakam Arslan'a ilettiler. Uyuşturucu ile mücadele toplantısında sadece madde bağımlılığı değil alkol bağımlılığı ile ilgili alınabilecek önlemlerde masaya yatırıldı.
Toplantıda söz alan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen Küçükyoncalı ve Çukuryurt Mahallerinde saat akşam saat 10'dan sonra alkol satışı yapıldığını belirterek, bu yerlerin denetlemesini istedi.
Toplantı sonunda uyuşturucu ile mücadele konusunda metruk evlerin ortadan kaldırılması, aydınlatması olmayan noktaların aydınlatılması, öğrencilere ve velilere yönelik eğitim çalışmalarının gerçekleştirilmesi, seminerler düzenlenmesi, gençlerin yoğun olduğu yerlere bilgilendirici afişlerin asılması kararları alındı.