Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk'ünde hazır bulunduğu ziyaretlerde şehit aileleri ile görüşen Yeşim Pekmez, şehit yakınlarının şehitlerden kendilerine emanet olduğunu belirterek, onların varsa sorunlarının çözümü için gayret gösterdiklerini söyledi. 1991 yılında Diyarbakır'da görevli iken şehit olan Polis Memuru Hasan Ertan'ın ailesini ziyaret eden Yeşim Pekmez, şehidin annesi Türkan, babası Celal Ertan'la görüşerek bir süre sohbet etti. Ardından 2005 yılında Sivas da vatani görevini yaparken şehit düşen Erkan Karacan'ın ailesini ziyaret eden Pekmez, şehidin annesi Mesudiye Karacan ve şehit yakınları ile görüştü.
Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Yeşim Pekmez, 'Şehitlerimizin aileleri canlarından bir parça olan evlatlarını bu vatan için verdiler. Bizler ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin bu devlete bu millete emanet olarak bıraktığı aileleri bizim ailelerimizdir. Bizler her zaman onların yanında olacağız' dedi.
Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti belirten şehit aileleri, kendileri ile yakından ilgilenen Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ettiler.