2013-2014 eğitim-öğretim yılında 488 kurs ve 10 bin 375 olan kursiyer sayısının 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 637 kurs ve 13 bin 277 kursiyere gelirken bu sayının 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 746 kurs ve 17 bin 272 kursiyere ulaştığına değinip şimdi de 20 bin kursiyer sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Alaattin Turna, '2016-2017 eğitim-öğretim yılında da yine daha geniş eğitim yelpazesinde kurslar açarak eğitim maratonu başlamıştır. Bu yıl için konulan hedeflere ulaşmayı, Amasya'nın yaygın eğitim ve örgün eğitim alanındaki kurs ihtiyaçları belirlenerek 7'den 70'e her yaştan insanların kurslar yoluyla yeni bilgi beceri kazanması, var olan becerilerine yenilerinin eklenmesi, elde ettikleri bilgilerle hayatına yeni anlamlar, ufuklar açması açısından tüm vatandaşlarımızın kurslara katılımı hedeflenmektedir' dedi.
Kurs açmada sıkıntı yaşamazken kurslara yer bulmada güçlük yaşadıklarını anımsatan Turna, 'Mezun öğrencilerimiz için üniversiteye hazırlık YGS ve LYS kurslarımız için Zübeyde Hanım Kurs Merkezimiz sene başında açılarak hizmete girmiştir. Burada dershaneye gidemeyen mezun öğrencilerimize hiçbir ücret almadan kurslar verilmekte olup Sayın Valimiz Salih Işık ve Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Hüseyin Güneş'in büyük destekleriyle bu bina açılacak kurslar için büyük bir ihtiyacı karşılamış, Amasya'mızın hizmetine sunulmuştur' diye konuştu.
Şehrin kültürel anlamda dışarıya açılan penceresi olmaya devam ederek çalışmalar sürdürdüklerine değinen HEM Müdürü Turna, 'Tüm halkımızın kurslardan faydalanmasını istiyoruz. Halkımızı öğrenen, üreten Amasya için el ele çalışmaya davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

Amasya HEM’de hedef 20 bin kursiyer