Kızılay Ordu Kan Bağışı Merkezi tarafından Fatsa'da gerçekleştirilen bağış çalışmaları sırasında 10 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan toplam 35 kişi madalya, plaket ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.
Hiçbir karşılık beklemeksizin ihtiyacı olan insanların kullanımı amacıyla 10 ünite ve üzerinde kan bağışlayarak Türk Kızılayı'nın seçkin kan bağışçılarının arasına katılan 35 kişi, örnek davranışları nedeniyle Türk Kızılay Fatsa Şubesi'nce kan bağışçıları için hazırladığı bronz madalya ile onurlandırılmaya hak kazandı.
Düzenlenen madalya törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Türkiye Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kızılay Derneği Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, 'Kızılay, yüce insani değerler doğrultusunda yardım ellerini ihtiyaç sahiplerine uzatan bağışçılarından almıştır. Hiçbir karşılıksız beklemeksizin Kızılay'a emanet edilen en kutsal bağış bir hastanın ya da yaralıya tutunmasını sağlayan kandır. Ülkemizde kan hizmetlerinin kurup gelişmesini Kızılay üstlenmiştir. Ülkemizin kan ihtiyacının tamamını Kızılay karşılıyor. Kızılay bu anlamda büyük gayret gösteriyor. Bu anlamda ilçemizde bizlere en çok kan bağışında bulunan kişilere ödül vermek istedik ve bu programı düzenledik. Düzenli kan bağışçılarımıza ve kan vererek hayat kurtaran vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarının devam etmesini istiyor, programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.
'Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 87'inisini karşılayacak duruma geldik'
İkinci konuşmayı ise programda Türkiye Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can yaptı. Can konuşmasında, 'Bundan 10 yıl önce ülkenin ülkemizin 1 yıllık kan ihtiyacı 1 milyon 500 bin ünite civarındaydı. Türkiye'nin o günlerde yüzde 27'si gibi bir rakamı ancak karşılanabiliyordu. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 87'inisini karşılayacak duruma geldik. Önümüzdeki yılda ise hedefimiz yüzde 100'ünü karşılayacağız. Bu durum bizleri çok memnun edecek. Kan bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Gönüllü kan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Konuşmanın ardından kent genelinde 10'dan fazla kan bağışında bulunan 35 gönüllüye ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Fatsa’da kan bağışçıları ödüllendirildi