Tekkeköy'de yapımı süren 33 bin 919 kişilik 19 Mayıs Stadyumu'nun çim serme işi başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, çim serme işinin 10 gün içinde biteceğini ve stadın açılmasıyla birlikte zeminin futbol oynanabilir hale geleceğini söyledi

İLK ÇİMLER SERİLDİ


Samsunspor taraftarının heyecanla beklediği, Tekkeköy'de yapımı süren 33 bin 919 kişilik 19 Mayıs Stadyumu'nun çim serme işi başladı. İtalya'dan gelen ilk çimlerin serilme işlemini Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile basın mensupları takip etti.

TEMENNİMİZ SÜPER LİG


Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Samsunspor stadına kavuşuyor. Bugün de çimler ekilmeye başlanıyor. İki ay sonra bu çimlerin tamamı yeşermiş ve zemin de futbol oynanabilir halde olacak. Bu stat en kaliteli nasıl oluyorsa, öyle oldu. Bakanımız Akif Çağatay Kılıç çok özen gösteriyor. Her geldiğinde stadı soruyor, ilgileniyor. Hepimizin temennizi, Samsunspor'un Süper Lig'e çıkması ve takımımızın bu muhteşem statta oynamasıdır. Bu statta emeği geçen başta Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile birlikte herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

2. YARIYA YETİŞECEK
Dursun Türk ise, "Bakanlık olarak Türkiye genelinde 30 stat yapıyoruz. Bunların maliyeti 1.5 Milyar Dolar. Burası için gecikme algısı var. Aynı dönem başlayan statlarda Antalya dışında açılan stat yok. Antalya'nın kapalı alanı metrekare olarak buranın yarısı kadar. Mvsim şartlarını da göz önünde tutarsak, bitmesi normal. Bu proje çok özel. Bakanımızın talimatlarıyla daha da özen gösteriyoruz. Bizler de stadın daha güzel olması adına müdahalelerde bulunduk. Amacımız Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da talimatlarıyla stadı ikinci yarıya yetiştirmek" dedi.

10 GÜN SÜRECEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, çim serme işinin 10 gün içerisinde biteceğini, zeminin de stadın açılma tarihine kadar tamamen oturacağını ifade etti.


AÇILIŞ BURADA OLACAK
Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2017'nin Haziran ayında yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın açılışının da 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılacağını ifade ederken, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimizin, siyasilerin, bürokratların, spor severlerin keyif alacağı bir ortam oluşacak" dedi.

Selçuk KAYA