Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Akçatepe Mahallesi'nde yapımı devam eden Yumurta Entegre Tesisi ve Kayabaşı Mahallesi'ndeki Soğuk Hava Deposu inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Tekintaş'a incelemelerinde belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri eşlik ederken, yürütülen çalışma hakkında müteahhit firma yetkililerden bilgi aldı.
Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Entegre Tesisi'nin üreticilere önemli katkılar sunacağının altını çizen Başkan Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi ve DOKAP tarafından finanse edilerek ihalesi yapılan Kivi Soğuk Hava Deposu ile Yumurta Paketleme Tesisi'nin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Tekintaş, 'Depolama tesisi sadece kivi üzerine değil ihtiyaç duyulduğu zaman bölgemizde bulunan diğer ürünlerin de depolamanın yapılabileceği bir tesis konumunda olacak. Toplam 800 ton kapasiteli tesisimiz bitirildiğinde ilimizin ve ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olacaktır' dedi.
1 milyon 350 bin TL'lik proje
Tesisin toplam maliyetinin 1 milyon 350 bin TL olduğunu ifade eden Başkan Engin Tekintaş, 'Yumurta Paketleme Entegre Tesisi Akçatepe Mahallemizde toplam 2 bin 140 metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Diğer yandan Kivi Soğuk Hava Deposu ise Kayabaşı mahallemize 5 dönüm arazi üzerine ve 800 ton kivi depolama kapasiteli olarak inşa ediliyor. İki projemizde üreticilerimiz için önemli projeler. Belediye olarak bu projelerimizi biran önce hayata geçirmek istiyoruz' diye konuştu.

Altınordu Belediyesi’nden milyonluk tesis