'Toplu Taşıma Sistemlerinin Rehabilitasyonu ve Optimizasyonu' projesi kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Yavuz Delice, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye hazırladıkları ara raporu sundu. Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan'ın da katıldığı toplantıda Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli de hazır bulundu.
Yaptıkları çalışmalar sonucu Çorum'un toplu taşıma konusundaki olumlu ve eksik yönlerini anlatan Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, 70 kişilik bir ekiple Çorum'un toplu ulaşımını detaylı bir şekilde incelediklerini belirtti. Elde edilen verilere şehrin trafiği, yolları, toplu taşıma araçlarının sayısı, konforu, müşteri memnuniyeti gibi konuları göz önde bulundurarak yaptıkları analizler sonucunda ulaştıklarını vurgulayan Bozdoğan, Çorum'da günde ortalama 42 bin kişinin toplu taşıma araçlarını kullandıklarını kaydetti.
'Şehir içi trafiğe kalıcı çözümler getirecek'
Toplu ulaşımın şehirde yaşanan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğunun altını çizen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları projelerle kent içi ulaşımına kalıcı çözümler getireceklerini vurguladı.
Başkan Külcü, 'Şehir içi ulaşımını rahatlatmak için trafikte makro çözümler planlıyoruz. Hedefimiz ulaşımla ilgili yaptığımız projeler tamamlandığında şehrin ulaşım sıkıntısının kalmamasıdır. Yaptığımız çalışmalarla hemşehrilerimizi, insanımızı merkeze alıyor, onların rahatı ve huzuru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.