'YAPILAMAZ DENİLENLER YATIRIMLARLA İFADE BULDU'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ülke için vizyon oluşturan ve eser siyasetine örnek teşkil eden yatırımlarını değerlendiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ' Ulaşım ve iletişim altyapılarının gelişmişlik düzeyi, ekonomik ve sosyal refah ülkelerinin ayırıcı özellikleridir. AK Parti hükümetleri, ay yıldızlı bayrağımızı bu gelişmiş ülkelerin bayrakları arasına sokmak için bu alanlarda son on dört seneden beri hamle üstüne hamle gerçekleştirdi. 'Yapılamaz.' denilenler bu on dört yıllık atılım, yatırım ve altın hizmet döneminde gerçekleştirildi.' diye konuştu.
OVİT'TEN KOP'A ESER SİYASETİ
Daha önce hayali bile kurulamayan büyük ulaştırma projelerinin, öz kaynaklar ve yap-işlet modeliyle hayata geçirildiğini belirten Milletvekili Aydemir, 'Ulaşım ve iletişim altyapısını mükemmel hâle getirmek için geceli gündüzlü çalışan hükümetlerimiz, cumhuriyet tarihinin en büyük bütçeli ve dünyanın gözünü kamaştıran projelerini hayata geçirmiş bulunuyor. On dört yılda Türkiye'yi baştan başa imar eden, ulaşım ıstılahını kara trenden yüksek hızlı trene, havaalanlarını havalimanlarına, kara yollarını duble yollara çeviren, denizler altından yol bularak Marmaray, Avrasya tünellerini inşa ederek Fatih'in torunu olduklarını gösteren, Ilgaz'dan Kop'a, Bolu'dan Ovit'e kadar geçit vermeyen dağları millete olan Ferhat vari bir aşkla delerek dağlar altından yol yürüten, kıtaları köprülerle buluşturan, iletişim alanında Türkiye'yi uzay teknolojisine kavuşturan ak Hükûmetimiz ve onun bir ifadesi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın icraatlarıyla gurur duyuyor, iftihar ediyoruz.' ifadelerine yer verdi.
ULAŞTIRMADA EZBER BOZAN YATIRIMLAR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde kaydedilen eser siyasetinin AK davanın da tarifi olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 'Bize hayal gibi gelen yüksek hızlı tren söylemlerini, yılın sekiz ayı kar yüzünden yaşama kapılarını kapatan Bahçesaray'ın öykülerini, kar yağdığında ulaşıma kapanan Ovit, Bolu, Kop'u ve bu yöre ahalilerinin dramlarını, stabilizeye mahkûm kara ulaşım ağını, Türkiye'nin sadece belirli illerinde bulunan havaalanı ve limanlarına özenen hava ulaşımına gıpta eden halkımızın çilesini, elin oğlunu uzaya uydu gönderirken iç çektiğimiz günleri unutmayalım.
Bir tek Boğaziçi, şimdiki adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'yle övünmek zorunda kaldığımız zamanları hatırlayalım. Hele bir de işin doğudaki yansıması var ki yürek yakardı, ulaşımın çileye eş değer olduğu vakitler ve bir de şimdiye bir nazar kılalım insaf ile vicdan ile. On dört yılda kesbedilen bu devasa dönüşüm ve değişimin aslında maddeyle ifadesi gerçekten zordur. Böylesi hizmetlere ne vakit yeter ne para. 'dedi.
HALKA HİZMETİ HAKK'A HİZMET BİLMEK İMANI
Eser siyasetinin temasını tarif eden Milletvekili Aydemir,'Bugün kavuştuğumuz bu nimetlerin bir tek izahı vardır, halka hizmeti Hakk'a hizmet bilmek imanı, Yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevmek hâli, insanı yaratılmışların en mükemmeli olarak tanımlayan mukkadese gönül adama olayı; izahı budur. Bugün ulaşım literatürümüzde Bolu, Ovit, Iğdır, Cankurtaran, Kop, Erkenek, Salmankaş gibi onlarca tünel var şükür. Marmaray var, Avrasya var, her şehrinde havaalanı olan bir Türkiye var. Duble yollarla örülü ulaşım ağımız var. Yüksek hızlı trenlerin Bakü'ye,Tiflis'e uzandığı demir yolu hatlarımız var. Kıtaları buluşturan köprülerimiz, insanımızı bilgi teknolojisiyle buluşturan uydularımız var. Var, var ve var. İşte, on beş yıldaki en büyük değişim budur: Yokluktan varlığa geçiş.' diye konuştu.
OVİT TÜNELİ AK LİDERİN ESERİ
Milletvekili Aydemir, '2023 hedeflerine mega projelerle yürüyüşümüz bütün süratiyle ve haşmetiyle devam ediyor. Bir konuşma hacmi içerisinde bu büyük projelerin teferruatına girmeye imkân yok. Bakanlığımıza bölgemizi ve Erzurum'u ilgilendiren bir büyük eser için özellikle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ovit Tüneli inşallah yakın bir gelecekte hizmete alınacak ve uzakları yakın edecek. Bu büyük eser ferhat iradeli millet aşıklarının sevdalısı oldukları millete kavuşmak için dağları yol eylemesinin destanı olarak şimdiden tarihe geçmiş bulunuyor. Güney-kuzey koridorlarında önemli bir kilometre taşı olan bu tünelin ışığı göründü; yakında hizmete açılacak inşallah. Ülkemiz için, Karadeniz için, Erzurum için büyük ufuklar açacak; Erzurum'un, Doğu'nun limana açılan penceresi olacak. Emeği geçenlere binlerce teşekkür borcumuz var. '
ERZURUM VE HIZLI TREN
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde, Erzurum'u da çok yakından ilgilendiren hızlı tren projesine de değinen Milletvekili Aydemir, 'Türk ekonomisinin başarılarını küresel boyuta taşıyacak yeni bir vizyon olan Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treninin planlanan sürede inşası ve hizmete verilmesi temel ulaştırma hedeflerimiz arasındadır. Bu büyük vizyon projesinin sıkı takipçisi olacağız inşallah. Türkiye 2003'ten bu yana sivil havacılık sektöründe dünyada 30'uncu sıradan 10'uncu sıraya yükseldi, elhamdülillah. 'değerlendirmesini yaptı.
DÜNYA'NIN GIPTA İLE BAKTIĞI PROJELER
Bakanlığın başarısını 'Hava yolu, halkın yolu oldu' ifadeleriyle tarif eden Milletvekili Aydemir, 'Millî bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları dünyanın ilk 15'i arasında yer alıyor. Türkiye küresel sivil havacılıkta bir merkez oldu. Muhterem Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sayın Başbakanımızın büyük gayretleriyle Türkiye'de uçmayan vatandaşımız kalmadı. Hava yolu, kelimenin tam anlamıyla, halkın yolu oldu. Küresel bir köy hâline gelen dünya artık avuçlarımızın içinde. Hava yoluyla birçok vatandaşımız yurt dışına çıkıyor, dünya havalimanlarını görme imkânı buluyor. Şuna şahit oluyor: Anadolu'muzun en ücra köşesinde bir sanat eseri haşmetiyle yükselen, yöresinin mimari özelliklerini taşıyan havalimanlarımız dünya havalimanlarını geride bırakıyor. Hizmeti ülkenin en ücra noktasına taşıyan AK hizmet zihniyetini selamlıyor, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın 2017 Bütçesi'nin hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.' dedi.

Aydemir’den Ovit ve Eser Siyaseti hatırlatması