Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir İstanbul'da düzenlenen uluslararası MÜSİAD EXPO'nun 16'ncısı 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Borsan Grup şirketlerinden Borsan ve Borpanel'in de yer aldığı ve 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800'ü yabancı 1000 satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı 16. MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ispatladı. 7 bini aşkın ikili iş görüşmesinin yapıldığı fuar, ekonomiye canlılık getirdi.

AFRİKA DAMGASI
Yaklaşık 200 bin ziyaretçi ağırlayan fuara Afrika damgasını vurdu. Bu yılki fuar için Afrika'ya odaklanan MÜSİAD'ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30'unu Afrikalılar oluşturdu. Fuarın açılış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da MÜSİAD'ın Afrika'ya olan ilgisinin devam etmesini istedi.

YENİ İŞ FIRSATLARI
İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlendi. MÜSİAD EXPO Fuarı, yapılan B2B görüşmeleriyle yeni iş fırsatlarının adresi oldu. Batı'dan gelen ticaret yollarını Doğu'daki son noktaya bağlayan İstanbul'un uluslararası bir ticaret fuarına ev sahipliği yapmak için en elverişli nokta olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 'Bu yıl 16'ncısı yapılan MÜSİAD EXPO'yla devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler ve yatırımcıları bir araya getirdik' dedi.

Önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port'u düzenleyeceklerini belirten Olpak, 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.