Siirt ve Tunceli Belediyelerine polis bu sabah operasyon başlattı ve belediye başkanları gözaltına alındı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı.

Giriş çıkışların kontrol altına alındığı binada, çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, TOMA ve diğer zırhlı araçlarda Cumhuriyet Caddesinde güvenlik önlemi aldı.

BELEDİYE BAŞKANI EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah belediye başkanlarına yönelik operasyon başlatıldı. Siirt Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, evlerinde gözaltına alındı. Eş başkanların evlerinde arama yapılırken belediyeye giriş ve çıkışlar durduruldu.

Tunceli'deki operasyonda EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale de gözaltına alındı.