TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri sırasında söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, önceki gün Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doktor Ümit Halıcı'nın bir hasta yakınınınsaldırısına uğradığını, kafa travması ve gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

NE ZAMAN ÖNLEM ALINACAK
Saldırıya uğrayan Doktor Ümit Halıcı'ya Samsun Tabip Odası'ndan 50 doktor hariç, sahip çıkan kimse olmadığını ileri süren Tekin, "Samsun'da iki yıl içinde 2 doktorumuzu şehit verdik. Doktorların güvenliği ne zaman sağlanacak, yoksa üçüncü sağlık şehidimizin beklemek durumunda mıyız?" dedi.

ALLAH'IN UYARISI
Tekin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Plan Bütçe görüşmeleri sırasında tam da Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü bir anda Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ali Ünal'ın kafasına mermer düşmüştür. Bunu Allah'ın bir uyarısı olarak değerlendiriyorum, sizin de bu şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

OMÜ ZOR DURUMDA
Samsun'da, Belediye Başkanlığı yaptığı Tekkeköy ilçesi başta olmak üzere kentin sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Tekin şunları söyledi: "Ondokuz Mayıs Üniversitesi ekonomik sıkıntılar nedeniyle verimli sağlık hizmeti veremiyor. Ordu, Sinop, Tokat, Amasya, Çorum'daki ağır hastaların da Ondokuz Mayıs Üniversitesine sevk edildiği görülmektedir. Ayrıca, şehir içi ve ilçe hastanelerindeki yoğun bakım ünitelerinin doluluğu göz önüne alınırsa, Samsun'da sağlık bayağı büyük bir problem teşkil etmektedir. Bu noktada, en fazla da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi çok zor durumdadır. Sağlıkta feryadın, Samsun'da özellikle, had safhaya ulaştığını sizlere ayrıca belirtmek istiyorum. Acil önlemleri Samsunlular olarak bekliyoruz."