Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın şehrin turizmine de büyük katkı sağlayacağını belirterek, "109 ülkenin katılacağı bu dev organizasyonu 1.5 milyara yakın kişinin takip etmesini bekliyoruz" dedi

TURİZME BÜYÜK KATKI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, önümüzdeki yıl Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için yoğun bir çalışma yürütüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Oyunların Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olacağını belirten Bakan Kılıç, "Organizasyon için gereken altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tesisleşme oranı şu anda yüzde 95 seviyesinde, ülkemize ve Samsun'a yakışır bir organizasyon olacak. Sporda 'marka kent' olma yolunda emin adımlarla izleyen Samsun, bu oyunlara birlikte artık 'olimpiyat kenti' de olacaktır" diye konuştu.

YÜZDE 95 SEVİYESİNDEYİZ
Bakan Çağatay Kılıç, "Samsunlu hemşerilerimiz hazır olsun, biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Olimpiyat Oyunları, Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Oyunlara yaklaşık 6 bini sporcu olmak üzere 10 bin kişinin katılımı öngörülüyor. 109 ülkenin katılacağı bu dev organizasyon için Samsun'a 20 ila 30 bin arasında sporsever gelecek ayrıca 1.5 milyara yakın izleyici medya aracılığıyla bu büyük dünya organizyonu izleyecek. Olimpiyatlar için yapılan çok önemli tesisler var. Bu tesislerin Samsun'a kazandırılması adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Şu an tesisleşme anlamında yüzde 95 seviyesindeyiz. Artık Samsun'un spor alt yapısında hiçbir eksiği kalmayacak" dedi.

22 FARKLI BRANŞ
Toplam 22 branşta yapılacak olan oyunlar özellikle Samsun il merkezi ile birlikte sahil kesimindeki ilçelerde yoğunlaşacak. Samsun'un dört bir yanını saracak olan oyunların heyecanı şimdiden ilçelerde kendini hissettirmeye başladı. ICSD Üyesi 109 ülkeden katılacak olan sporcular, atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, bowling, dağ bisikleti, futbol, grekoromen güreş, serbest stil güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, oryantring, plaj voleybolu, tekvando, tenis, voleybol, yol bisikleti, yüzme, yelken ve golf branşlarında madalya için yarışacak. Olimpiyat Köyü olarak belirlenen, 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde yaklaşık 20 bin kişiyi ağırlamanması da hedefleniyor. Ayrıca 10 bin kişiye de işaret dili eğitimi veriliyor.